INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Store Vietnam

Hanoi - Sapa - Ha Long Bukt - Hué - Hoi An - Pleiku - Buen Ma Thuot - Dalat - Phan Thiet - Saigon - Mekongdeltaet

22 dagers ultimate rundtur til Vietnam

In stock
Travel Code
KU-002

Det du kan glede deg til‬

Store Vietnam er den ultimate Vietnam-turen med en lang perlerekke av severdigheter som strekker seg fra vakre og fjellrike Sapa i nord, til det frodige Mekongdeltaet i sør. Du vil oppleve UNESCOs verdensarv, tusen år gammel vietnamesisk historie og kultur, franske kolonitider, håndplantede rismarker og høyteknologisk arkitektur. Turen starter i hovedstaden Hanoi og fortsetter med nattog til Sapa, som er en av de vakreste og mest interessante områdene i Sørøst-Asia. Her vil du kunne oppleve fantastisk landskap og fargerike markeder, samt komme nærmere minoritetsbefolkningen. Deretter drar du videre til Halong-bukten, som pryder UNESCOs verdensarvliste, på et to-dagers cruise som går rundt blant de imponerende kalksteinsklippene. Så flyr du til sentrale Vietnam, hvor du besøker Hué og nyter stemningen i den gamle idylliske handelsbyen Hoi An. Herfra kjører du sørover, som kun få gjør, gjennom det vakre landskapet til fjerne Pleiku, samt med et besøk hos den etniske gia rai- befolkningen. Dette gir deg muligheten til å oppleve områder som de færreste har gjort før deg. Videre til de store nasjonalparkene og kaffeplantasjene på Buen Ma Thuot og Dalat i det sentrale høylandet. Fra det "kjølige" høylandet fortsetter du til strendene i Phan Thiet. Og som den siste perlen på snoren, går kursen mot Sør-Vietnam med den moderne byen Ho Chi Minh og "Vietnams brødkurv", det frodige Mekongdeltaet.

Reiseplan‬

Dag By Overnatning Nætter Transport
1 Oslo Fly til Hanoi, flybytte underveis
2-3 Hanoi Hong Ngoc Dynasties 1 Buss til hotellet
3-4 Hanoi - Lao Cai Nattog 1 Nattog
4-6 Sapa Holiday Sapa 2
6-7 Lao Cai - Hanoi Nattog 1 Nattog, buss til Ha Long
7-8          Ha Long Bukten Bai Tho Junk 1 Junke
8-10 Hué Cherish Hué 2 Buss fra Ha Long til flyplassen, fly til Hué 
10-12 Hoi An Le Pavillon Hoi An Boutique Hotel  2
12-13 Pleiku Tre Xanh Hotel 1 Buss
13-14 Buon Ma Thout Dam San Hotel 1 Buss
14-15 Dalat La Sapinette 1 Buss
15-18 Phan Thiet Novela Resort & Spa 3 Buss
18-21 Ho Chi Minh City Signature Saigon Hotel 3 Buss til flyplassen, fly til Oslo, flybytte
21-22 Oslo

Kart over reisen

Dagsprogram‬

Dag 1: Avreise til Vietnam

Fra Norge settes kursen mot Hanoi hvor du lander dagen etter. Det er flybytte underveis. Denne dagen er det inkludert mat på flyet mellom Europa og Asia.

 

‪Dag 2: Ankomst i Hanoi.  ‪Tilleggskjøpt tur: Sykkeltaxi-tur i Hanois gamle bydel

Når alt av innreiseformaliteter er unnagjort, vil du bli møtt av din guide i ankomsthallen. Du blir kjørt til hotellet som ligger sentralt i Vietnams hovedstad, Hanoi. Hanoi betyr "baklandet mellom elvene" og ligger på hellig jord i den Røde Elvs delta i midten av Nord-Vietnam. Ifølge overleveringen ble byen grunnlagt i år 1010 under det første Ly-dynastiet og var hovedstad frem til 1802, hvor hovedstaden ble flyttet til Hué i det sentrale Vietnam. Under styre av franskmennene, som okkuperte byen i 1882, var Hanoi administrasjonssenteret for Tonkin Protektoratet og i 1902-45 for hele franske Indokina. Atmosfæren i byen er helt unik: den er tydelig preget av å ha vært en  kongeby med festning og administrasjon, senere handelsby med et torg og tilhørende håndverkere, og ikke minst med fransk preg med franske gågater, utsmykkede kolonibygninger, innsjøer og hager. Alt dette før Hanoi ble hovedstaden igjen.  Etter Augustrevolusjonen i 1945 kunngjorde Ho Chi Minh den selvstendige republikken Vietnam fra Ba Dinh-plassen midt i byen, og byen var hovedstaden i Nord-Vietnam til 1976, og har vært det for det forenede Vietnam siden 1976.

Du overnatter 1 natt i Hanoi.

Det er frokost på flyet.

 

‪Tilleggskjøpt tur

Sykkeltaxi-tur i Hanois gamle bydel

Sett deg til rette i en sykkeltaxi som tar deg med på en spennende tur i det gamle kvartalet fra det 13. århundre. Området er ofte referert til som "de 36 gatene", etter de forskjellige lagene som etablerte seg på hver sin gate. Gatene bærer fortsatt navnene på de opprinnelige yrkene, og i noen gater selges det fortsatt varer i overensstemmelse med navnet til gaten. For eksempel blir papir fortsatt solgt på Hang Ma eller "papirgaten", og flagg og stearinlys blir solgt på Hang Quant eller "fanegaten". På turen kommer du også til Hoan Kiem-sjøen, Hanois hjerte, som ligger midt i byen og er et livlig fantastisk pusterom for turister og ikke minst Hanois eldre borgere. Rundt innsjøen er det et belte av trær og grønne plener. Her kan man sette seg ned å lese, trene, snakke, gå rundt sjøen, fiske eller bare filosofere. Innsjøen har to små øyer. En med skilpadde-tårnet, Thap Rua, og den andre med Ngoc Son Temple, som man kan besøke. Tempelet er fra det 18. århundre og den vakre røde broen, Thu Huc, som betyr "Den stigende solen" fører deg til øya. Underveis kan du stoppe på en av byens mange koselige kafeer, hvor du vil nyte en kopp kaffe eller te med nybakte croissanter.

 

‪Dag 3: Sightseeing i Hanoi og nattog til Lao Cai

Etter frokost drar du på en heldagstur rundt i de flotte og sjarmerende gatene i hovedstaden. Turen går gjennom det historiske Da Dinh-torget. Både her og i det omkringliggende området finner du landets viktigste offentlige bygninger. Videre går man forbi Ho Chi Minhs imponerende mausoleum som er bygget i marmor, og Ho Chi Minhs tidligere hjem hvor han tilbrakte sitt siste tiår i spartanske omgivelser. Du får sett Presidentpalasset som er bygget av franskmenn i 1906 til Indokinas guvernør, og du fortsetter til den ensøylede pagoden som opprinnelig er fra det 11. århundre, men som ble ødelagt av franskmennene i 1954 og senere restaurert av vietnameserne. Etter dette går turen til Litteraturtempelet som ble grunnlagt i 1070, og som er et utsøkt eksempel på tradisjonell vietnamesisk arkitektur. Templet ble bygget til ære for den kinesiske filosofen Konfucius og i 1076 ble tempelet innviet som Vietnams første universitet. Om ettermiddagen besøker du det vakre Etnologi-museet, hvor du får et innblikk i Vietnams mangfoldige kultur gjennom en fremragende utstilling av ting og klær fra hverdagen.

Senere på ettermiddagen og tidlig på kvelden er det noen timer til egen rådighet, før turen går til togstasjonen og nattoget går til Lao Cai.

Du overnatter i en 4-køyers kupé på nattoget.

Frokost og lunsj er inkludert denne dagen.

‪Dag 4: Lao Cai - Sapa, lokalt marked, etniske minoriteter, landsbybesøk, fjellvann, risterrasser og frokost ute i det grønne

Tidlig om morgenen, kl. 06:30 ankommer du Lao Cai som ligger nær grensen til Kina. Herfra hopper du på en kjøretur til fjellstasjonen i  Sapa, hvor du kan nyte utsikten over de vakre grønne ris-terrassene.  Her vil du også se det etniske stammefolket black h´mong eller red dao som er kledd i tradisjonelle fargerike drakter og arbeider på markene eller går langs veiene. Sapa er en vakker, naturskjønn og gammel fransk anlagt landsby med mange godt bevarte hus. Byen ligger i et område med risterrasser, frodig vegetasjon og Vietnams høyeste fjell, Fan Si Pan, som stiger over landsbyen innbygget i et slør av tåke. Byen var opprinnelig hjemsted for den etniske minoriteten black h´mong, og ble oppdaget av franskmenn på 1920-tallet, som ble tiltrukket av det kjølige og tempererte klimaet. Franskmennene bygde byen om til en fin fjellstasjon, og etter franskmennenes ankomst og i takt med stigende turisme, har mye av urfolket søkt bort fra byen og bosatt seg i de omkringliggende landsbyene. Sapas sentrale torg er fortsatt stedet for Vietnams fargerike og etniske minoriteter fra de omkringliggende landsbyene, som har bevart sitt særpreg og deres kultur. De samles på torget for å selge håndverk, smykker, orkideer, sopp og honning, men også å holde kontakten med andre stammer, spille spill og kanskje finne seg en kjæreste.

Ved ankomst til hotellet spiser du frokost og deretter drar du ut på eventyr. Du drar til den imponerende Muong Hoadalen sammen med guiden, hvor du finner de største risterrassene i hele Sapa-området. Vietnams beste turområde er fjellene rundt Sapa, så det er synd å besøke Sapa uten å dra på fjelltur. Denne dagen kan du derfor utforske de grønne fjellene rundt Sapa, hvor du kommer til å gå en tur som er relativt anstrengende og som ikke passer for personer i dårlig fysisk form. Turen går gjennom det vakre fjellrike landskapet fra landsbyen Lao Chai med black h´mong minoriteter til Ta Van med giay- minoriteter.

Sort h’mong er kjent for vakre tekstiler, som batikk er en viktig del av. Med introduksjonen av moderne produksjonsmetoder er også h’mongernes-batikken under press. I Lao Chai lever tradisjonen fortsatt i beste velgående, og du kan følge og delta i forestillingen som lokale kvinner står for.

Den medbrakte lunsjen spises ute i det fri underveis på turen. På vei tilbake til Sapa kan du stoppe ved en katolsk kirke før du kommer tilbake til hotellet.

Du overnatter de 2 kommende nettene i Sapa.

Det er inkludert frokost og lunsj denne dagen.  

‪Dag 5: På egen hånd i Sapa. Tilleggskjøpt tur: fottur i O Quy Ho-dalen

Dagen står til din disposisjon. Det er mulighet for å kjøpe en fottur til O Quy Ho-dalen.

Denne dagen er frokosten inkludert.

 

‪Tilleggskjøp av utflukt

Tur i O Quy Ho-dalen

Turen går i den stille dalen O Quy Ho ved foten av Vietnams høyeste fjell, Fansipan. Du kommer til landsbyen Sin Chai, som er bebodd av minoriteten black h´mong. Underveis vil du passere teplantasjer, beitende vannbøfler, terrassemarker og arbeidende bønder. På denne turen opplever du Sapas fantastiske mangfold.

‪Dag 6: Sapa - Lao Cai - Hanoi. Besøk kulturlandsbyen, gå tur langs elva, ta lunsjen ute i det fri og nattog til Hanoi

I dag vandrer du gjennom et kupert terreng med risterrasser til den kulturelle landsbyen Cat Cat, som ligger to kilometer fra Sapa. Her går du en spasertur gjennom den gamle landsbyen, noe som gir deg et godt innblikk i minoriteten av black h´mongs skikker og livsstil.

Der er det en foss og et tidligere vannkraftverk, bygget av franskmennene under kolonitiden. Følg deretter en sti som snirkler seg rundt fjellet i det spektakulære landskapet langs en smal elv til du kommer til landsbyen Y Linh Ho, som er hjemstedet til minoritetsgruppen black h´mong .Du slapper av ved elven og nyter de vakre omgivelsene før du drar tilbake til hotellet i Sapa og videre til Lao Cai, hvor du tar nattoget tilbake til Hanoi.

Overnatting i nattog mellom Lao Cai og Hanoi.

Det er inkludert frokost og lunsj denne dagen.  

‪Dag 7: Hanoi – Halongbukten. Mini-cruise i Halongbukten

Tidlig om morgenen kommer du til sentralstasjonen i Hanoi, og kjøres deretter videre til et hotell hvor du kan friskes litt opp og spise frokost. Deretter er det avgang til Halongbukten. Turen går gjennom rismarker og små landsbyer i den røde elvs delta til Halongbukten, hvor 3000 kalksteinsøyer toner frem i den vakre bukten."Halong" betyr "hvor dragen går ned i havet", og det er en myte som forteller om at bukten ble skapt av en drage som bodde i fjellene. Da en dag den løp ned til havet, hang halen etter han i jorden og etterlot bare små områder, nemlig kalksteinsøyene. Du ankommer Halongbukten og går ombord i båten. Lunsjen serveres mens du seiler på buktens smaragdgrønne vann mellom hundrevis av små øyer, hvor du kan nyte noen av buktens uberørte små enklaver. Du stopper ved Sung Sot-grotten, eller "Overraskelses-grotten", som med flere vakre kamre overrasker sansene. Det vil være mulighet for å svømme eller seile i kajakk, eller du kan velge å slappe av på dekk med en kald drink før middagen serveres.

Du overnatter på en båt i Halongbukten.

Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert. 

 

‪Dag 8: Seiling i Halongbukten, fly til Hué

I båtens stille vugge og den myke brisen av bølgene våkner du tidlig om morgenen med mulighet til å delta på tai chi-leksjonen på dekk. Du spiser brunsj og seiler tilbake til Halong, hvor du kjører videre til Hanoi. Underveis stopper du i en av de mindre landsbyene på vegen, og på slutten av ettermiddagen ankommer du flyplassen. Herfra flyr du til Hué.

Hué ligger i sentrum av Vietnam ca. 660 km sør for Hanoi. I 1687 gjorde vietnameserne Hué til sin hovedstad og fortsatte ekspansjonen til Cham-området. Den forble hovedstaden til Vietnam under Nguyen-dynastiet, som hadde 13 keisere; den siste regjerte til 1945. Hué er fortsatt den intellektuelle hovedstaden i Vietnam med sine 12 utdanningsinstitusjoner, og har beholdt denne kulturelle identiteten. Nguyen-dynastiet etterlot seg en keiserlig by med citadeller, palasser, gravhauger og templer i et fredelig landskap som grenser til Duftenes elv. Hués keiserlige festning ble nesten ødelagt under Tet-offensiven i 1968, og lå i ruiner frem til 1990-tallet, hvor vietnameserne anerkjente det som en turistattraksjon. Gjennom det store restaureringsarbeidet med det keiserlige komplekset, har Hué gjenvunnet sin kongelige aura, og er i dag en rolig, fredelig og avslappet by å besøke. I dag har området fått plass på UNESCOs verdensarvliste, og festningen restaureres sakte, men sikkert.

Du overnatter de kommende 2 nettene i Hué.

Det er brunsj inkludert denne dagen

‪Dag 9. Sigthseeing til festningen, Duftenes Elv og Minh Mangs Masoleum, tilkjøpstur: papirblomstbyen Thanh Tien

Du starter morgenen med et besøk til den keiserlige festningen i Hué. Den er bygget etter Beijing's "Forbudte By" som forbilde og modell, og festningen er omgitt av tre murer; Den 11 km lange Kinh Than, som er den ytre delen, hadde 9 meter høye vegger understøttet av utkikkstårn, 10 porter og en vollgrav. Mellom den ytre veggen og midtvegen møtte keiseren sine tjenestemenn og andre som hadde fått fortred. Bak den innerste muren hadde keiseren sine private kamre. Festningen ble påbegynt av keiser Gia Long i 1804 og forble keiserbolig inntil 1945.

Fra festningen kan du dra på seiltur på Duftenes Elv, hvor keiserens mange graver ligger langs med elven. Elven kalles også ofte parfyme-elven. Selv om hver gravmæle langs elven har sine egne kjennetegn, er de alle bygget opp rundt fem fellestrekk som blant annet inkluderer steinskulpturer av elefanter og krigere, et lite tempel for tilbedelse av keiseren og selvfølgelig selve graven, hvor jordiske rester hviler eller har hvilt. I tillegg får du sett hverdagslivet på og langs elven.

Du må besøke Minh Mang Mausoleum, som ligger omtrent 12 km lenger opp på elven. Minh Mangs grav er sannsynligvis den eneste som utstråler mest majestetisk storhet. Det store komplekset består av 40 bygninger, alle ordnet symmetrisk rundt en linje gjennom det naturskjønne området. Selve graven ligger i enden av en lang rekke bygninger på toppen av en ås, i en halvmåneformet innsjø. Graven er omgitt av en høy sirkulær vegg, som skal symbolisere solen.

Lunsjen blir en helt spesiell opplevelse. Den er vegetarisk og er tilberedt og serveres av nonner i Lien Hoa-pagoden, og du får muligheten til å se hvordan deilig mat tilberedes i tradisjonell stil. Som noe spesielt kommer du til å spise sammen med nonnene, og de deltar gjerne i en hyggelig samtale under bespisningen.

Etter lunsj står dagen til fri disposisjon.

Overnatting i Hué

Det er inkludert frokost og lunsj denne dagen.


Tilkjøpstur

Papirblomstbyen Thanh Tien

Neste stopp på turen er landsbyen Thanh Tien, som har vært kjent for produksjon av papirblomster i over 300 år. Du treffer landsbyens beboere og kan lage din egen papirblomst. Med besøket støtter du et håndverk og en landsby som ellers har det vanskelig. Turen varer i ca. 2 timer.

 

‪Dag 10: Fra Hué til Hoi An, Hai Van fjellovergang, vakre naturopplevelser og fiskerlandsby

Formiddagen er til fri disposisjon.

Om ettermiddagen blir du kjørt til Hoi An. Kjøreturen går over den vakre fjellovergangen Hai Van Pass, "Skyenes pass", med spektakulær utsikt, og fortsetter nedover kysten, hvor veiene snirkler seg rundt de blå lagunene i Sør-Kina-havet. Underveis stopper du i en av de mindre landsbyene på vegen, hvor flertallet av befolkningen lever av fiskeri.

Målet er den sjarmerende lille byen Hoi An, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I det 17. og 18. århundre ble byen kalt Faifo av det tidlige vestlige handelsfolk, og var en av de største og viktigste handelsbyene i Sørøst-Asia til slutten av 1800-tallet.Handelsmenn fra Nederland, Spania, Portugal, Kina og Japan seilte hit for å handle silke, papir, porselen, krydder, medisin, perler og mye mer. De mange handelsmennene hadde små lokalsamfunn her, og de eldre trehusene, broene og templene er et vitnesbyrd om historiske kulturmøter i Vietnam for flere hundre år siden. Den unike gamle byen ble gradvis isolert da elven sandet igjen og jernbanene ble ødelagt, men dette etterlot til gjengjeld byen slik som den en gang var, uten preg av krig.

Du overnatter i Hoi An de neste 2 nettene.

Det er frokost inkludert denne dagen. 

 

‪Tilleggskjøpt formiddagstur:

Duftenes elv, Thien Mu-pagoden og det lokale markedet.

Du seiler på duftenes elv til Thien Mu Pagoden, et 21 meter høyt tårn som er en av de mest berømte bygningene i Vietnam. Pagoden ligger på et utkikkspunkt med utsikt over Duftenes Elv, og stammer tilbake fra 1601. Det syv etasjer høye åttekantede tårnet ble imidlertid først bygget i 1844 av keiser Thieu Tri. Hver etasje symboliserer et av Buddhas tidligere liv. Pagoden er et sjarmerende og fredelig sted med falmede rosa vegger og kløverfargede skodder som åpner til et leirbekledd gårdshus med bonsai, frangipani og azaleatrær i bronse- og porselenkrukker. På samme måte ser du eviggrønne trær, som furutrær og sedertre. Det var herfra at den 66 år gamle munken Thich Quang Duc reiste til Saigon 11. april 1963, hvor han satte fyr på seg selv og døde i protest mot president Diems undertrykkende politikk.  Denne handlingen nådde verden takket være bildene. Den lille Austin-bilen som han brukte på reisen, er parkert i en av pagodens bygninger.

Senere på formiddagen besøker du Dong Ba-markedet, som er kjent for å ha de vakreste kjegleformede hattene over hele landet. Du får se lokalbefolkningen på nært hold og får føle på markedsstemningen, samt får du muligheten til å gjøre en god handel. Men husk at man godt kan prute på prisen. Her kan du kjøpe alt fra kjøtt, fisk, ris, frukt og grønnsaker til suvenirer, luer, smykker, bambusprodukter og håndverk.

‪Dag 11: Sightseeing i Hoi An. Tilleggskjøp: en halvdags sykkeltur på landet

Om formiddagen er det en guidet gåtur i den lille, koselige byen for å få et inntrykk av byen og historien. Du besøker den kantonesiske forsamlingshallen og går mellom de gamle husene til den japanske bro, som er selve symbolet på Hoi An. På den andre siden av broen fortsetter du langs elva til det franske kvarteret. Underveis kan du unne deg middag på én av Hoi Ans gode og koselige restauranter.

Ettermiddagen står til fri disposisjon. Det er mye å gjøre for å få tiden til å gå. Hoi An er et paradis hvis du vil gå på oppdagelse og kjøpe noen spennende ting med hjem. Her er et stort utvalg malerier, silkeklær, keramikk, kinesiske lanterner, spisepinner, lakkerte varer, tekanner og broderte duker og servietter.

Du kan tilkjøpe en halvdagsutflukt.

Du overnatter i Hoi An.

Denne dagen er frokosten inkludert.

 

‪Tilleggskjøp av utflukt:

Sykkeltur til Kim Bong

Du sykler til havnen om morgenen og tar syklene med på båten. Båten tar ca. 35 min og den tar deg med til Kim Bong, en liten landsby som ligger på øya med samme navn. Her kan du nyte en fin og avslappende sykkeltur gjennom det fantastiske og uforstyrrede landskapet. Du sykler forbi bønder som jobber på rismarkene, og vannbøfler som bader i gjørmete vann. Her er beskjedne buddhistiske templer, hvor lokalbefolkningen utøver sine bønner og ofringer til deres forfedre. Kim Bong var i Hoi Ans storhetstid sentrum for lokal båtbygging.

Over alt ser du kvinner som bøyer kurver og hatter i skyggen av palmetrærne.

Du besøker mindre steder som produserer hjemmelagde risnudler , stråmatter og flettede bambusbåter. Lokale skipsarbeidere og møbelsnekkere jobber med det dagligdags arbeidet og lar deg gjerne kikke nærmere på deres fantastiske håndverk.

Senere seiler tilbake til Hoi An, hvor turen slutter.

 

‪Dag 12: Fra Hoi An til Pleiku, det sentrale høylandet, etniske minoriteter og vakkert landskap

I løpet av de kommende dagene vil du oppleve en mindre turistifisert og sjeldnere deler av Vietnam.

Turen går videre med en vakker og lang kjøretur til det sentrale høylandet, bestående av store platåer med terrasser, som strekker seg over hundrevis av kilometer. I bakgrunnen står regnskogens grønne overflate i sterk kontrast med den røde jorden. Den sentrale høylandet er kjent for sine vakre fjellkjeder, utallige bekker, innsjøer og fossefall, samt den friske fjelluften fylt med lukten av blomster.

I de sentrale høylandet er det 31 forskjellige etniske grupper. De fleste er bønder og mange steder bruker de fortsatt de tradisjonelle metodene for dyrking. Det gjør at området er et fascinerende sted å besøke. Underveis besøker du Jarai-minoriteten, som er den største minoriteten i høylandet rundt Pleiku. Guiden din vil forklare og oversette for at du skal få et godt innblikk i deres daglige liv og hvordan livet leves av de forskjellige etniske gruppene. Senere drar du til et lokalt marked hvor lokalbefolkningen selger sine avlinger og forhandler om dagens måltider og oppgaver. Sent på ettermiddagen kommer du til Pleiku, hovedstaden i provinsen Gia Lai.

Under Vietnamkrigen var Pleiku en strategisk viktig by for begge parter, og tidlig i konflikten mellom Nord- og Sør-Vietnam etablerte USA militære baser i Pleiku. Etter et angrep på en av de amerikanske marinekorps-basene i Pleiku, eskalerte krigen og operasjon Flaming Dart og Roling Thunder ble iverksatt. Luftangrepene varte i tre år og førte til en forferdelig katastrofe for Pleiku og Kontum- områdene med hundretusener av evakuerte, drepte og strandede mennesker uten støtte. Det er ingen familier i området som ikke ble rammet av krigens grusomheter.

En overnatting i Pleiku.

Denne dagen er frokosten inkludert.

 

Dag 13: Fra Pleiku til Buon Ma Thout, Vandring i Yok Don nasjonalpark

Du kjører tidlig fra Pleiku, og det blir en lang dag. Dagens mål er Buon Ma Thout i de sentrale høylandet. Byen er omgitt av kaffeplantasjer og frodig regnskog som tidligere var et favorittområde for storvilt-jegere. Selve byen er ikke så interessant, men den er sentral for flere av Vietnams nasjonalparker. Du skal på en tur i Yok Don nasjonalpark, som er Vietnams største sammenhengende naturreservat og hjemmet til rundt 75 arter pattedyr, hvorav 38 er truet med utryddelse i Indokina. Her er det ville elefanter, leoparder, hjort, slanger og apekatter. Med 250 forskjellige fuglearter er det også et rikt fugleliv i parken. Det er også etniske befolkninger som bor i nasjonalparken, hvor den største er ede- og m'nong-minoritetene.

Du er fremme i Buon Ma Thout sent på ettermiddagen. Du overnatter en natt i Buon Ma Thout.

Det er inkludert frokost og lunsj denne dagen. 

 

‪Dag 14: Fra Buon Ma Thout til Dalat, båttur på Lak-sjøen

Etter frokost på hotellet settes kursen mot Dalat. Byen av evig vår er en av Vietnams vakreste byer, som ligger 1450 meter høyt på et frodig platå omgitt av grønne fjell, daler pakket med tåkedis, innsjøer, brusende fossefall og elver. På 1900-tallet brukte franskmennene byen som et tilfluktssted når lavlandet ble for varmt, og den koloniale innflytelsen kan fremdeles ses på katedralen og noen av de mange villaene som pryder skråningene rundt byen. En av disse villaene var i flere år en bolig for Vietnams siste keiser, Bao Dai, som i 1945 trakk seg tilbake for å gi makten til Viet Minh.

Før du kommer til Dalat, gjør du et stopp ved Lak-sjøen. Du skal en liten tur ut på sjøen og besøke en jun-landsby, som har en idyllisk beliggenhet like ved sjøen. Til tross for landets store historiske omveltninger har det lykkes jun-minoriteten å bevare deres tradisjonelle levemåte og kultur. Husene er bygget på stokker, og høner, hunder, katter og barn løper rundt og leker mens de voksne tar seg av hverdagens gjøremål. Hverdagslige gjøremål er for eksempel veving, strikking, fisking, oppdrett og matlaging. Alt sammen kan du se når du går gjennom landsbyen. Guiden kan fortelle og oversetter gjerne hvis du har noen spørsmål.

Du overnatter en natt i Dalat.

Det er inkludert frokost og lunsj denne dagen. 

 

‪Dag 15: Fra Dalat til Phan Thiet. Bytur i Dalat, tempelbesøk og lokalt marked

Dagen starter med en bytur, og det første stoppet gjøres i byens katedral som ble bygget mellom 1931 og 1942 av franskmennene, som brukte det under deres opphold i Dalat. Videre får du se Bao Dai sommerpalass, som nesten står slik som han forlot det i 1954. Du drar til det lokale markedet som er en av de fineste i landet, med et bredt utvalg av blomster, frisk frukt og grønnsaker fra området rundt byen. Byturen fortsetter til Villa Hang Nga og kunstgalleriet, også kjent som "The Crazy House". Siste stopp før du drar til strendene i Phan Thiet er Truc Lam-pagoden. Det er et zenbuddhistisk tempel bygget for å gjenskape ånden i zenbuddhismen i Tran-dynastiet, som regjerte Vietnam fra 1225 til 1400. Deretter er det avgang til den lille fiskerlandsbyen Phan Thiet, som ligger ved Sør-Kinahavet.

I Vietnam har byen i årevis vært spesielt kjent for sin fiskesaus som er en viktig ingrediens i vietnamesisk mat. For turister har Phan Thiet blitt et populært reisemål takket være noen av Vietnams beste strender og ørkenlignende sanddyner.

Du overnatter 3 netter i Phan Thiet.

Det er frokost inkludert denne dagen. 

 

‪Dag 16 og 17: Phan Thiet

Dagen står til din disposisjon. Phan Thiet er det klassiske eksempelet på et feriested som har klart å opprettholde sin fiskerlandsby-kultur, og elven som strømmer gjennom sentrum danner en havn som alltid er full av fargerike båter. Selve byen har vært relativt uberørt av turisme, mens en rekke utmerkede hoteller er blitt bygget langs kysten. Hele dagen er avsatt til å utforske Phan Thiet på egen hånd eller bare slappe av på hotellets svømmebasseng eller på stranden. Her er det strender, klart vann og vakre omgivelser, og hotellet har alt du kan ønske deg for en avslappende dag hvor de to siste ukene med opplevelser kan fordøyes.

Du overnatter i Phan Thiet.

Frokost er inkludert begge dager.

 

‪Dag 18: Fra Phan Thiet til Ho Chi Minh City. Bytur i Ho Chi Minh City

Etter frokost sjekkes du ut av hotellet, og du vil bli kjørt til Ho Chi Minh City. Den "vestligste" blant Vietnams byer er Ho Chi Minh City, selv om den for innbyggere og besøkende fortsatt er kjent som Saigon. Byen er hjemstedet til over 10 millioner mennesker og har en blomstrende og fri markedsøkonomi. Det er en by med fantastiske kontraster: elegante internasjonale hoteller, eksklusive restauranter og moderne barer og dette ved siden av gatekjøkken, gatebarn og bråkete sykkeltaxier. Unge jenter i den tradisjonelle drakten, Ao Dai, kjører forbi på deres scootere med det mørke håret og den slitte delen av kjolen flagrende etter seg. Svette forretningsmenn i dress snakker i mobiltelefon mens de passerer en rekke beteltyggende kvinner i kulihatter som selger kokosnøtter fra små boder. Golfbaner, bowlinghaller og kjøpesentre konkurrerer om plassen med frukt- og grønnsaksmarkeder, pagoder og karaokebarer. Summende, blomstrende, tettpakket, kaotisk - men likevel med elegante franske koloniale gater og bygninger; kulturminner fra Frankrike, hvor hovedstaden Saigon under styret av franskmenn ble kjent som "Orientenes perle".

Etter innsjekking og lunsj starter guidet sightseeing med en tur rundt i byen for å få et overblikk. Den katolske Notre Dame-katedralen i rød murstein, postkontoret i imperium-stil fra det 19.århundrede i nærheten av "Hotel de Ville", rådhuset, alt ser mistenkelig europeisk ut. Deretter besøker du byens landemerke, gjenforeningspalasset, som tidligere var det sør-vietnamesiske presidentpalasset. Den 30. april 1975 brøt en nord-vietnamesisk tank seg gjennom palassets port og markerte effektivt enden på krigen. Videre til Cholon, hvor du kan se Thien Hau-tempelet. Cholon er området med den tettpakkede og livlige Chinatown. Cholon betyr direkte oversatt "Det store markedet". Og det er akkurat det Cholon er. I de kaotiske gatene triller eldre menn avsted på sine sykler, mens hundrevis av mopeder suser forbi dem. Fra sykkelstyret henger et par levende høns, vendt opp ned med hodet mot bakken. Bagasjebrettet er overlastet med fargede ris-chips. Det yrer av liv med tusenvis av forretninger som selger alt fra klassiske røde brudekjoler til krokede bonsai-trær. Markedsplassene bugner av fargerik frukt og eksotiske krydder, og i templene er det tent røkelse og det ofres til forfedrene.

Du overnatter i 3 netter i Ho Chi Minh City.

Denne dagen er frokosten inkludert. 

 

Dag 19: Saigon. Tilleggskjøpt utflukt til Cao Dai-tempelet og Cu Chi-tunnellene eller middagscruise på elven

Dagen er til din disposisjon, eller du kan tilleggskjøpe utflukter.

Du overnatter i Ho Chi Minh City.

Denne dagen er frokosten inkludert.

 

‪Tilleggskjøp av utflukt

Cao Dai Tempelet og Cu Chi-tunnelene

Tidlig om morgenen kjører du til Cao Dai tempelet ca. 90 km utenfor Saigon. Templet er sentrum for en spesiell religiøs gren av de gamle opprinnelige religioner – caodaisme. Det ligner nærmest en religiøs potpurri som har lånt litt av alle vietnamesiske religioner. På samme måte har caodaismen sin helt egen arkitektur. Det er delt inn i ni nivåer, som hver representerer et skritt mot himmelen.

Deretter går turen til de tidligere vietcong-tunnelene. Tunnelene strekker seg i et imponerende 250 kilometer langt nett og vitner om den enorme oppfinnsomheten og kunnskapen som er karakteristisk for vietnameserne. Det var ved hjelp av dette at nordvietnameserne førte deres geriljakrig, og du vil kunne se de hemmelige åpningene, underjordiske kjøkken, boligområder, sykehus og møterom. Hvis noen har lyst til å forbli på bakkenivå, er det likevel muligheter for å se utgravede områder ovenfra. Du er tilbake i Ho Chi Minh tidlig på ettermiddagen.

 

‪Tilleggskjøpt tur

Middagscruise på Saigon-elven.

Du blir plukket opp på hotellet og kjørt til Nha Rong kaia. Her ligger båten Bonsai Legacy, som er en kopi av en klassisk elvebåt. Når båten drar ut og mørket faller på, kan du nyte velkomstdrinken din. Du blir servert en deilig middag med gode vietnamesiske retter mens båten seiler på elva, og du nyter utsikten over Ho Chi Minhs skyline og dets flotte lysbilde. Blant annet passerer du forbi det ikoniske Biltexco Tower og Bach Dang kaia. I noen av de høye bygningene er det et lysshow hver kveld, som er best sett fra elva.

 

‪Dag 20: Saigon. Tilleggskjøpt tur til Mekongdeltaet

Dagen er til din disposisjon, eller du kan tilleggskjøpe utflukter.

Du overnatter i Ho Chi Minh City.

Denne dagen er frokosten inkludert.

 

‪Tilleggskjøp av utflukt

Mekongdeltaet, Vietnams brødkurv

Dagens utflukt går til Mekongdeltaet, som regnes som en av Vietnams to riskamre. Den andre ligger i Red River-Deltaet i Nord-Vietnam. Mekongdeltaet er dannet av avleiringer fra den mektige Mekong-elven, som stammer fra det tibetanske høylandet ca. 4.500 km mot nord. Fra kilden slynger elven seg gjennom Kina, Myanmar, Laos, Kambodsja og Sør-Vietnam før den strømmer inn i Sør-Kina-havet. Mekongs vietnamesiske navn, Cuu Long, betyr "Ni Drager", og refererer til de ni elvegrenene som avbryter strømmen fra elven før den oppslukes av havet.

Etter ca. to timers kjøretur når du kommer til Mekong-elvens store delta. Du stopper ved Vinh Trang-pagoden, som er en arkitektonisk perle bygget i 1849. Dekorasjonen er en blanding av asiatisk og europeisk arkitektur med elementer fra renessansen, romersk stil, franske dekorative blomster og japanske klinker. Du fortsetter til My Tho hvor du skal seile fra. Du får muligheten til å se hvordan livet leves langs elven, og du besøker en fiskefarm. Senere går du en tur i fruktplantasjene, du kjører en hestevogn i landsbyens gater og til lunsj vil du nyte noe av Mekongdeltaets spesialiteter i en liten, enkel restaurant. Etter en spennende dag går turen tilbake til Saigon sent på ettermiddagen, og kvelden står til din disposisjon. Det er inkludert frokost og lunsj denne dagen.

‪Dag 21: Saigon - hjemreise

Dagen står til fri disposisjon inntil transfer til lufthavnen.

Etter en spennende tur til noen av Vietnams største severdigheter flyr du til Norge, det er flybytte underveis.

Denne dagen er frokosten inkludert.

 

‪Dag 22: Ankomst til Norge

Du ankommer Norge etter 3 uker fylt med store opplevelser.

Prisene på utfluktene er

Dag 2:

Sykkeltaxitur i Hanois gamle kvarter

Pris per person EUR 45,-

Dag 5:

Vandretur i O Quy Ho-dalen

Pris per person EUR 40,-

Dag 9:

Papirblomstbyen Thanh Tien

Pris per person EUR 47,- 

Dag 10:

Duftenes elv Thien Mu Pagoden og lokalt marked

Pris per person EUR 43,-

Dag 11:

Sykkeltur ved Kim Bong

Pris per person EUR 39,-

Dag 16:

Cao Dai-tempelet og Cu Chi-tunellene

Pris per person EUR 41,-

Dag 16:

Middagscruise på Saigon-elva

Pris per person EUR 55,-

Dag 17:

Vietnams brødkurv, Mekong-deltaet

Pris per person EUR 99,-

Forlengelser

Opplev Kambodsjas høydepunkter på en 6 dagers forlengelse

På denne forlengelsen opplever du Kambodsjas største høydepunkter på en liten 6 dagers / 5 netters rundreise der du merker Kambodsjas folkesjel og får et godt innblikk i landets tusenårige historie. Du begynner med å kjøre til den sjarmerende byen Chau Doc som ligger der elvene Mekong og Bassac møtes. Her overnatter du før du neste formiddag seiler opp langs Mekong, krysser grensen til Kambodsja og ved middagstider når frem til Phnom Penh. Du opplever kongepalasset og den imponerende sølvpagoden. Den tredje dagen blir du kjørt fra Phnom Penh til Siem Reap. På den måten opplever du landskapet og livet på landet; underveis stopper du to ganger, først i ”edderkopplandsbyen” Skun, og så i Konpong Khleang som er en landsby på påler – eller ved avhengig av årstiden – Tonle Sap-elva. Forlengelsens siste 3 dager foregår i Siem Reap og det ikoniske Angkor-komplekset der du kan oppleve både Elefantterrassen, den spedalske konges terrasse, Ta Prohm og Angkor Wat.

Les mer her.

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Send reiseforespørsel

Store Vietnam
Jeg aksepterer Rubys Privatlivspolitikk og gir samtykke til at Ruby kan behandle mine persondata i overensstemmelse hermed.
Ja takk, meld meg på Ruby Travel nyhetsbrev
Praktisk informasjon

PRISEN INKLUDERER:

Fly fra Norge til Hanoi og fra Ho Chi Minh City til Norge

Fly fra Hanoi til Hué

16 netter på delt dobbeltrom i godt sentralt beliggende hoteller

2 netter i 4-lugars kupé på toget mellom Hanoi og Sapa t/r

‪1 natt i delt dobbeltlugar på en tradisjonell vietnamesisk båt med eget bad

‪Alt av transport, utflukter og inngangsavgifter i henhold til programmet

Morgenmad alle dage, 7 x lunsj, 1 x middag

Lokale engelsktalende guider

‪Alle skatter og avgifter

 

PRISEN INKLUDERER IKKE:

Avbestillingsforsikring

Reiseforsikring.

Drikkevarer.

Tips

Visum til Vietnam

Tilkøbsture Store Vietnam, pris pr. person:

VELG AVREISE FRA:

OSLO

København

Billund + 70 EUR

Aalborg + 70 EUR

 

VISUM TIL VIETNAM

Som norsk statsborger trenger du ikke visum til Vietnam hvis besøket ikke varer i mer enn 15 dager / 14 netter. Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder utover besøket.

Vær oppmerksom på at det må være minst 30 dager mellom 2 visumfrie opphold. Hvis du reiser tilbake til Vietnam innen 30 dager med visumfritt opphold, må du søke om et e-visum.

Hvis du reiser i mer enn 15 dager, må du søke om et e-visum, gyldig for opphold og turer i opptil 30 dager.

Du kan søke her: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/trang-chu-ttdt

Du må laste opp et bilde av passet ditt, et passbilde, samt fylle ut en rekke personlige opplysninger og en hotelladresse i Vietnam, som du vil motta på din bekreftelse fra oss.

Prisen på e-visum er på 25 USD, som betales online i forbindelse med søknaden, så ha kredittkortet ditt i nærheten før du går i gang. Du vil da motta en bekreftelse på søknaden din på mail. I denne mailen får du også en personlig registreringskode merket med fet skrift (20 tegn).  

Du vil motta svar på søknaden din etter 3 virkedager. Ditt e-visum må skrives ut og hentes med passet ditt, som vises ved ankomst i Vietnam.  

Hvis du har spørsmål om visumet ditt, anbefaler vi at du kontakter den vietnamesiske ambassaden:

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam
St. Olavs Gate 21C
‪0165 Oslo
‪Norge
‪Tel: +47 22 20 33 00
‪E-post: vietnamnorway@gmail.com

 

UTVIDELSE/ENDRING

Turen selges som en hel "pakke", og i tilfelle endringer, vil det ikke være mulig å refundere deler av pakken som ikke blir brukt. 

Utvidelse av reisen må bestilles samtidig med reisen. Hvis en forlengelse bestilles senere enn reisen, vil det vanligvis være et større tilleggsgebyr på flybilletten.

 

‪RESERVASJONER OG ENDRINGER

Det tas forbehold for endringer i programmet. Ruby Rejser og våre lokale partnere vil alltid prøve å gjennomføre reisen i henhold til programmet. På grunn av plutselige omveltninger som endrede åpningstider, forsinkede fly, lokale værforhold eller andre praktiske forhold, kan det være nødvendig å gjennomføre dagsprogrammet eller ruter i en annen rekkefølge enn beskrevet. Vi gjør oppmerksom på at reisen er underlagt lokale forhold, hvor både natur og livsstil er forskjellige fra våre.  

 

‪HOTELLER OG ØVRIGE OVERNATTINGER

På reisen bor du på gode 3-stjerners hotell, valgt i samarbeid med våre agenter.

Hotellene har gode fasiliteter og ligger sentralt. Rommet ditt har selvsagt eget bad og toalett.

På minicruiset i Halongbukten, seiler du med en 3-stjerners tradisjonell vietnamesisk båt eller et 3-stjerners skip, og du bor i en lugar med eget bad og toalett.

Hvis nattog inngår i reisen, sover du i 4-køyes kupéen. Det er mulig, mot betaling, å få kupéen for seg selv.

 

PÅKLEDNING

På rundreiser som er relativt aktive, er det viktig at klærne er praktiske og komfortable. Shorts (ikke for kort), og ermeløse bluser kan for det meste brukes, men du må være oppmerksom på kleskoden i templene. Bekledningen må ikke være støtende, og bermudashorts, bukse, skjørt, løse T-skjorter, skjorte, sko og sandaler går an, men korte shorts, ermeløse bluser, stramme T-skjorter og strandsandaler er ikke populært. Når du besøker templer og helligdommer må skuldre og knær være tildekket.

 

VANDRETUR

Til vandreturene må du sørge for å ta med et par gode sko som er gått ordentlig inn. Spesielt i Sapa kan vandreturen virke strabasiøs, og du bør kun delta på turen hvis du har vanlig, god kondisjon og vet at du kan gå opptil 15 km uten problemer.

 

KJØRETID

Det må regnes med veldig mye kjøretid, derfor egner ikke turen seg for de som har dårlig rygg.

 

VAKSINASJONER:

Ruby Rejser henviser til egen lege eller vaksinasjonsklinikk for råd og veiledning om vaksinasjon.  

 

VÆRET

Værmessig kan Vietnam deles inn i 3 områder som hver har to sesonger: regntid og tørketid.

Nordvietnam:

Hanoi, Sapa, Ninh Binh og Halongbukten: Tørketiden er ca. fra november til april, og det er her temperaturene er lavest.

Regntiden er fra ca. mai til oktober, og temperaturen er på mellom 25 til 30 grader.

På fjellet kan det være kaldt om morgenen fra desember til februar.

Sentral-Vietnam:

Hué og Hoi An: Tørketiden er fra ca. mars til august. Det blir som regel veldig varmt i månedene mai til august.

Regntiden er fra ca. september til februar; Nedbør faller i perioden fra september til desember.

Tørketiden er fra mars til august. Temperaturen ligger på omtrentlige 25 - 30 grader.

Sør-Vietnam:

Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Phu Quoc og Phan Thiet: Tørketiden er fra ca. oktober / november til april.

Regntiden er fra ca. mai til september / oktober. Temperaturen er stabil hele året og ligger mellom 25 og 30 grader.

Link til toppen av siden

Loading...