INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Eventyrlige Vietnam

Hanoi - Ha Long Bukt - Hué - Hoi An - Saigon - Mekongdeltaet

15-dagers eventyrlig rundreise til Vietnams flotteste severdigheter

In stock
Travel Code
KU-001

Hva du kan se fram til‬

Eventyret på denne klassiske turen gjennom Vietnams fascinerende kultur og natur begynner i den sjarmerende hovedstaden i Hanoi i nord. Du skal på et cruise i Ha Long Bukten, som er på UNESCOs verdensarvliste. Du kjører med en tradisjonell junke mellom de ikoniske buktene med mange små kalksteinsøyer. Etter Halong flyr du til Hué. Her kan du besøke det tidligere keiserpalasset Citadellet, dra på en båttur på duftenes elv, og som noe spesielt kan du spise lunsj hos nonnene på Lien Hoa-pagoden.

På veg til Hoi An kjører du over et vakkert naturlig fjellpass, Hai Van Pass. Du tilbringer noen dager i grasiøse Hoi An med en blanding av arrangerte utflukter og tid på egen hånd. Du kan blant annet ta deg en tur langs stranden. Deretter flyr du til Ho Chi Minh, som har en rik historie preget av den den tiden franskmennene var i landet. Du må selvfølgelig også oppleve det frodige Mekongdelta, hvor du vil være på eventyr blant sideelver og kanaler og oppleve Asias største flytende marked. Du kan forlenge reisen med en strandferie eller Kambodsjas severdigheter.

Kort sagt – en reise hvor du får alt av Vietnams høydepunkter.

Reiseplan

Dag

By

Overnatting

Netter

Transport til neste destinasjon

01-02

OSL

Nattfly

1

Nattfly til Hanoi, flybytte

02-05

Hanoi

Hanoi Boutique Hotel & Spa

3

 

05-06

Halongbukten

Emeraude Classic Cruises 

1

Buss til Ha Long Bukten

06-08

Hué

ÊMM Hotel

2

Buss til Hanoi, fly til Hué

08-10

Hoi An

ÊMM Hotel Hoi An

2

Buss til Hoi An

10-12

Ho Chi Minh C.

Signature Saigon Hotel 

2

Fly til Ho Chi Minh City

12-13

Mekongdeltaet

Kim Tho Hotel

1

Buss til Can Tho

13-14

Saigon

Signature Saigon Hotel

1

Buss til Ho Chi Minh City

14

-

Nattfly

1

Nattfly til OSL, flybytte

15

OSL

-

-

-

*For avreisen i november er overnattingen i Hué på Cherish Hotel

Turen kort

DAG 1 | Avreise fra Norge

Avreise til Vietnam

Det er inkludert catering om bord på flyet.

 

‪Dag 2 | HANOI

Ankomst til Hanoi

Transport til hotellet, innsjekk på hotell

 

‪Dag 3 | BYTUR I HANOI

Bytur i Hanoi til Ho Chi Minh-mausoleet, Presidentpalasset, Ensøyle-pagoden, Litteraturtempelet, sykkeltaxi, Ngoc Son-tempelet, Tilleggskjøpt utflukt: Vanndukketeater.

Frokost og lunsj er inkludert

 

‪Dag 4 | HANOI

Til fri disposisjon. Tilleggskjøpt utflukt til Ninh Binh med en sykkeltur gjennom rismarkene og seiltur i Van Long naturreservat.

Frokost er inkludert

 

‪Dag 5 | HANOI - HALONGBUGTEN

Turen går videre til Halong Bukten  hvor det er et mini- cruise 

i den vakre bukten som er på UNESCOs verdensarvliste, og er en av verdens 7 naturlige underverker. Overnatting ombord.

Frokost, lunsj og middag er inkludert.

 

‪Dag 6 | HALONGBUKTEN - HUÈ

Seiling og opplevelser i Halongbukten om formiddagen, kjøretur til Hanoi og fly til Hué.

Frokost er inkludert.

 

‪Dag 7 | HUÉ

Sightseeing til UNESCOs verdensarv i Hué inkludert festningen og Thien Mu-pagoden. Det er også inkludert båttur på Duftenes elv, undervisning i produksjon av papirblomster, og som noe helt spesielt kan du spise lunsj hos nonnene på Lien Hoa-pagoden.

Frokost og lunsj er inkludert.

 

‪Dag 8 | HUÈ - HOI AN

Busstur over det vakre fjellpasset, Hai Van Pass "Skyenes pass" til den sjarmerende, lille byen Hoi An. Tur til gamlebyen.

Frokost er inkludert

 

‪Dag 9 | HOI AN

Til fri disposisjon. Mulighet for å kjøpe halvdags sykkeltur rundt Hoi An og besøke landsbyen Kim Bong.

Frokost er inkludert.

 

‪Dag 10 | HOI AN - HO CHI MINH BY

Transport fra hotellet til Danang flyplass. Innlandsfly til Ho Chi Minh, og deretter transport til hotellet i Ho Chi Minh. Resten av dagen til fri disposisjon.

Frokost er inkludert.

 

‪Dag 11 | BYTUR I HO CHI MINH BY 

Halvdags bytur til presidentpalasset, Notre Dame-kirken og postkontoret.

Mulighet for å kjøpe halvdagstur til beryktede Cu Chi-tunnelen.

Mulighet for å kjøpe middagscruise på elven

Frokost er inkludert.

 

‪Dag 12 | HO CHI MINH BY - MEKONGDELTAET

Transport til Can Tho i Mekongdeltaet. Ettermiddagen til fri disposisjon.

Mulighet for å kjøpe utflukt til Street food i Can Tho.

Frokost er inkludert

 

‪Dag 13 | MEKONGDELTAET - HO CHI MINH BY

Sørøst-Asias største flytende marked, seiling i Mekongdeltaet, sykling på en av øyene i deltaet med besøk til små familieverksteder, kjøretur til Saigon.

Frokost er inkludert.

 

‪Dag 14 | HO CHI MINH BY - HJEMREISE

Transport til flyplassen og hjemreise til Danmark

Frokost er inkludert, samt catering om bord på flyet.

 

‪Dag 15 | NORGE

Du lander i Norge.

Det er inkludert catering om bord på flyet.

Kart over reisen

Dagsprogram

Dag 1: Reise til Vietnam

Avreise fra valgt flyplass, Vietnam hovedstad Hanoi. Det er flybytte underveis.

Det er inkludert catering om bord på flyet.

Dag 2: Ankomst til Hanoi

Når du har landet i Vietnams hovedstad Hanoi, må du gjennom noen formaliteter i forbindelse med din innreise. I ankomstområdet blir du møtt av din guide som kjører deg til hotellet ditt. Allerede på denne første kjøreturen gjennom Hanoi kan du få et inntrykk av den franske atmosfæren med brede gågater, utsmykkede bygninger i kolonistil og omkringliggende innsjøer og hager. Hanoi betyr "innlandet mellom elvene" og ligger på hellig jord i Den Røde Elvs delta i midten av Nord-Vietnam. Ifølge overleveringen ble byen grunnlagt i år 1010 under det første Ly-dynastiet og var hovedstad frem til 1802, hvor hovedstaden ble flyttet til Hué i det sentrale Vietnam. Blant franskmennene som okkuperte byen i 1882, var Hanoi det administrative senteret for det franske protektoratet Tonkin og fra 1902-1945 for hele franske Indokina. Byen er preget av å både være en keiserby med festning og administrasjon, samt å være en handelsby med en markedsplass og tilhørende håndverk. Etter Augustrevolusjonen i 1945 kunngjorde Ho Chi Minh den selvstendige republikken Vietnam fra Ba Dinh-plassen midt i byen, og byen var hovedstaden i Nord-Vietnam til 1976 og deretter for det forenede Vietnam.

Du overnatter i Hanoi de neste 2 nettene.

Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon.

 

‪Dag 3: Sightseeing i Hanoi. Utflukt til vanndukketeater som tilleggskjøp.

Guiden møter deg på hotellet, og dagen begynner med et besøk til Ho Chi Minhs imponerende marmor-museum og i Ho Chi Minhs tidligere hjem hvor han tilbrakte sitt siste tiår i spartanske omgivelser. Du får sett Presidentpalasset som er bygget av franskmenn i 1906 til Indokinas guvernør, og du fortsetter til den ensøylede pagoden som opprinnelig er fra det 11. århundre, men som ble ødelagt av franskmennene i 1954 og senere restaurert av vietnameserne. Etter dette går turen til Litteraturtempelet som ble grunnlagt i 1070, og som er et utsøkt eksempel på tradisjonell vietnamesisk arkitektur. Templet ble bygget til ære for den kinesiske filosofen Konfutse, og i 1076 ble tempelet innviet som Vietnams første universitet med det formål å utdanne adelsmannens (Mandarinesernes) sønner.

Det var veldig vanskelig å bestå en eksamen, og keiser Le Thanh Tong beordret i 1484 at det skulle stilles opp en steintavle etter hver eksamen. I perioden 1442 til 1778 var det 116 eksamener, men bare 82 steintavler står igjen i dag. På disse steintavlene står navn og fødested til de vellykkede kandidatene som bestod de anstrengende eksamenene, og tavlene er plassert på baksiden av store steinskilpadder som et symbol på visdom og et langt liv.

Etter lunsj skal du på en spennende tur med "cyclo", sykkeltaxier, rundt i byens gamle bydel. Den gamle bydelen dateres tilbake til 1200-tallet og blir ofte omtalt som "de 36 gatene". Dette etter de forskjellige lagene som ble etablert separat på hver sin gate. Selv om gatene fortsatt har navn fra de opprinnelige yrkene, betyr det ikke at de fremdeles selger originale varer. For eksempel blir papir fortsatt solgt på Hang Ma eller i "papirgaten", mens flagg og lys i dag selges på Hang Quant eller "fanegaten", og på Hang Buom eller "seilgaten" selges mat og godteri.

På sykkeltaxituren passerer du utallige små sjarmerende hus og butikker, hele veien er det masse som skjer. Etter sykkelturen tar guiden deg med på en avslappende spasertur rundt Hoan Kiem sjøen, plassert som Hanois hjerte midt i byen, og er et livgivende pust for byens innbyggere. Rundt innsjøen er det trær og grønne plener, og her er Hanoi avslappende.   Her kan man sette seg ned å lese, trene, snakke gå rundt sjøen, fiske eller bare filosofere. Innsjøen har to små øyer. En med skilpadde-tårnet,  Thap Rua , og den andre med Ngoc Son Temple, som man kan besøke. Tempelet er fra det 18. århundre og den vakre røde broen, Thu Huc, som betyr "Den stigende solen" fører deg til øya.

Du overnatter i Hanoi.

Frokost og lunsj er inkludert denne dagen.

 

‪Tilleggskjøp av utflukt

Vanndukketeater

På kvelden er det en mulighet for å tilleggskjøpe en utflukt til Hanois berømte vanndukketeater. Denne form for dukketeater i vann er en over 1000 år gammel teatertradisjon, som bare finnes i Vietnam, og ble utviklet av bøndene i landlige områder rundt Hanoi, i perioder hvor risen kunne passe seg selv.

 

‪Dag 4: På egen hånd i Hanoi eller en mulighet for tilleggskjøp av utflukt til Ninh Binh, "Halong Bay on Land"

Denne dagen har du muligheten til å utforske Hanoi på egen hånd.

‪Du kan også delta på en unik helgedagstur til Ninh Binh med en sykkeltur mellom rismarkene, lunsj og en båttur i Van Long naturreservat.

Denne dagen inkluderer frokost.

 

‪Tilleggskjøpt tur

Heldagstur til Ninh Binh med sykkeltur mellom rismarkene, lunsj og båttur på elva i Van Long naturreservat.

Heldagsturen starter fra hotellet og bussen kjører til Ninh Binh sør for Hanoi.Fremme i Gia Vien- distriktet, drar du på sykkeltur gjennom de flate rismarkene som er omgitt av de vakre grønne kalksteinsfjellene. Du stopper et sted hvor risdyrking blir demonstrert av en lokal bonde og forklart av din guide. (Utenom risens sesongtid, kan du finne andre landbruksaktiviteter.) Deretter fortsetter du på en sykkel til en lokal familie hvor du kan se hvordan et lokalt måltid er tilberedt av friske og noen ganger helt ukjente grønnsaker, og få smaksprøver, også på den lokale vinen. Etter dette er det en båttur på elva og besøk til grottene i Van Long naturreservat, som er Nord-Vietnams største våtmarksområde. Etter båtturen går turen tilbake til Hanoi, hvor du er fremme sent på ettermiddagen. Turen varer i alt ca. 9 timer.

OBS til turen er det en god idé å ta med en hatt, noe lett regntøy og drikkevann.

 

‪Dag 5: Mini-cruise på Halong Bay 

Du blir plukket opp på hotellet om morgenen og kjører til Halong Bay. Kjøreturen går gjennom Den Røde Elvs delta og gjennom de mange rismarkene og små landsbyene på vei mot neste mål, Halong Bay. I den store og flotte bukten står det mer enn 3000 kalksteinsøyer som reiser seg bratt i det rolige vannet i bukta. " Halong " betyr "hvor dragen faller ned i havet", og en legende sier at bukta ble skapt av en drage som bodde i fjellene. Da en dag den løp ned til havet, hang halen etter han i jorden og etterlot bare små områder, nemlig kalksteinsøyene. Resten ble fylt med vann, og det er her du snart skal seile i en fin, tradisjonell vietnamesisk junke. Den lille båtturen i den vakre Halong Bay varer i et døgn, hvor du er innkvartert i en koselig lugar med eget bad og toalett. Når du har blitt innkvartert, begir junken seg ut på buktens smaragdgrønne vann mellom hundrevis av små øyer, mens du spiser vår lunsj. Seilturen mellom de mange tusen øyene er fantastisk, og underveis går du i land for å se imponerende grotter med mange vakre kamre. Hvis man tørr, er det også mulighet for en svømmetur. Mange velger dog å bare slappe av på dekk, med en kald drink før middagen serveres. Utsikten fra både lugaren og båtdekket er helt enestående og et cruise i denne bukta er utvilsomt en av de største opplevelsene på turen.

Overnatting på den vietnamesiske junken.

Denne dagen er frokost, lunsj og middag inkludert

 

‪Dag 6: Halong Bay - Hanoi - Fly til Hué

I båtens stille vugge og i den myke brisen av bølgene våkner du tidlig om morgenen, hvor kaffe og te serveres før ombordstigning i mindre båter for å utforske en av de fantastiske grottene. Etter den lille ekskursjonen drar man tilbake til junken og fortsetter inn blant de små øyene i bukta, mens brunsj serveres ombord.

Du sier farvel til båtens vennlige personale og kjører tilbake til Hanoi flyplass. Herfra flyr du til Hué i det sentrale Vietnam.

Hué ligger i sentrum av Vietnam ca. 660 km sør for Hanoi. I 1687 ble Hué utnevnt til den vietnamesiske hovedstaden og var hovedstaden helt til Nguyen-dynastiet, som hadde 13 keisere, sistnevnte herskende til 1945.Nguyen-dynastiet etterlot seg en keiserlig by med citadeller, palasser, gravhauger og templer i et fredelig landskap som grenser til Duftenes elv. Hué har gjenvunnet sin keiserlige aura i dag, og er en rolig, fredelig og avslappet by å besøke. De resterende franske kolonihusene og villaene, de stille gatene, fjerngravene og pagodene som unngikk krigens ødeleggelser, gir Hué en unik og fredelig atmosfære.

I Hué blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet hvor du skal overnatte de neste 2 nettene.

Det er frokost inkludert denne dagen.

 

‪Dag 7: Sightseeing i Hué

Du starter dagen med et besøk til den keiserlige festningen i Hué. Den er bygget etter Beijing's "Forbudte By" som forbilde og modell, og festningen er omgitt av tre murer; Den 11 km lange Kinh Than, som er den ytre delen, hadde 9 meter høye vegger understøttet av utkikkstårn, 10 porter og en vollgrav som beskyttet Hoang Thanh, "Den gule innhegning", hvor keiseren utførte sine offisielle plikter. Omgitt av 1 meter tykke vegger finner du i midten Tu Cam Thanh, eller "den lille innhegning", også kjent som "Den forbudte by", der keiseren hadde sine private kamre.

Festningen ble påbegynt av keiser Gia Long i 1804 og ble videreutviklet av etterfølgende generasjoner.

Hues "Forbudte by" ble nesten ødelagt under Tet- offensiven i 1968, og ble liggende i ruiner til vietnameserne på 1990-tallet anerkjente det som en turistattraksjon.I dag har området fått plass på UNESCOs verdensarvliste, og festningen restaureres sakte, men sikkert.

Fra festningen kan du dra på seiltur på Duftenes Elv, hvor keiserens mange graver ligger langs med elven.  Selv om hver gravmæle langs elven har sine egne kjennetegn, er de alle bygget opp rundt fem fellestrekk som blant annet inkluderer steinskulpturer av elefanter og krigere, et lite tempel for tilbedelse av keiseren og selvfølgelig selve graven, hvor jordiske rester hviler eller har hvilt I tillegg får du sett hverdagslivet på og langs elven.

Målet er Thien Mu Pagoden, et 21 meter høyt tårn, som er en av de mest berømte bygningene i Vietnam.

Pagoden ligger på et utkikkstårn med utsikt over Duftenes Elv, og stammer tilbake fra 1601. Det syv etasjer høye åttekantede tårnet ble imidlertid først bygget i 1844 av keiser Thieu Tri. Hver etasje symboliserer et av Buddhas tidligere liv. Pagoden er et sjarmerende og fredelig sted med falmede rosa vegger og kløverfargede skodder som åpner til et leirbekledd gårdshus med bonsai, frangipani og azaleatrær i bronse- og porselenkrukker. På samme måte ser du eviggrønne trær, som furutrær og sedertre.

Lunsjen blir en helt spesiell opplevelse. Den er vegetarisk og er tilberedt og serveres av nonner i Lien Hoa-pagoden, og du får muligheten til å se hvordan deilig mat tilberedes i tradisjonell stil. Som noe spesielt kommer du til å spise sammen med nonnene, og de deltar gjerne i en hyggelig samtale under bespisningen.

Etter lunsj skal du besøke Tu Duc gravmæle. Neste stopp på turen er landsbyen Thanh Tien, kjent for produksjon av papirblomster i over 300 år. Du får møte innbyggerne i landsbyen og muligheten til å produsere din egen papirblomst. Med ditt besøk støtter du et håndverk og en landsby, som ellers er preget av harde kår.

Overnatting i Hué

Det er inkludert frokost og lunsj denne dagen.

 

‪Dag 8: Hué - Hoi An

Etter frokost blir du plukket opp på hotellet, og herfra settes kursen mot Hoi An. Kjøreturen går over det vakre fjellområdet Hai Van Pass, "Skyenes pass", med spektakulær utsikt, og fortsetter nedover kysten, hvor veiene snirkler seg rundt de blå lagunene i Sør-Kina-havet. Ved lunsjtid ankommer du den sjarmerende lille byen Hoi An, som er en av Vietnams fineste byer, og ikke uten grunn er oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Hoi An var blant handelsmennene fra forrige århundre, kjent som Faifo, og var i det 17.-19. århundre en av de største havnebyene i Sørøst-Asia.

Kinesere, japanere, franskmenn, briter, spanjoler, portugisere og andre handelsmenn dannet små samfunn her, men den unike gamle byen ble gradvis isolert da elven vokste til og ble fylt med sand. Det etterlot til gjengjeld byen uberørt av senere kriger, som gjør at en gåtur gjennom de gjenværende gamle husene, broene og templene føles som en tur i en unik liten tidsboble.

På ettermiddagen er det en guidet tur i den lille, koselige byen for å få et inntrykk av byen og historien. Du besøker kantonesiske forsamlingshallen og går mellom de gamle husene til den japanske broen, som er selve symbolet på Hoi An. På den andre siden av broen fortsetter du langs elven til det franske kvarteret. Underveis kan du velge deg en av Hoi Ans gode og hyggelige restauranter for et middagsbesøk.

Du skal bo de neste 2 nettene i Hoi An.

Det er frokost inkludert denne dagen.

 

‪Dag 9 På egen hånd i Hoi An eller ta en halvdags sykkeltur på landet

Dagen står til din disposisjon. Du har muligheten til å kjøpe en utflukt som tar halve dagen.  

Du overnatter i Hoi An.

Det er frokost inkludert denne dagen.

‪Tilleggskjøp av utflukt

Du sykler til havnen om morgenen og tar syklene med på båten, som tar ca. 35 min, og tar deg med til den lille landsbyen Kim Bong, på øya med samme navn. Her kan du nyte en fin og avslappende sykkeltur gjennom det fantastiske og uforstyrrede landskapet. Du sykler forbi bønder som jobber på rismarkene, og vannbøfler som bader i gjørmete vann. Her er beskjedne buddhistiske templer, hvor lokalbefolkningen utøver sine bønner og ofringer til deres forfedre. Kim Bong var i Hoi Ans storhetstid sentrum for lokal båtbygging.

Over alt ser du kvinner som bøyer kurver og hatter i skyggen av palmetrærne.

Du besøker mindre steder som produserer hjemmelagde risnudler , stråmatter og flettede bambusbåter. Lokale skipsarbeidere og møbelsnekkere jobber med det dagligdagse arbeidet og lar deg gjerne kikke nærmere på deres fantastiske håndverk.

Senere seiler du tilbake til Hoi An, hvor turen slutter. Du har sykkelen tilgjengelig resten av ettermiddagen.

Det er mer enn nok å bruke tiden sin på. Hoi An er et paradis hvis du vil utforske og kjøpe noen spennende ting med hjem. Her er det et stort utvalg av malerier, klær av silke, keramikk, kinesiske lanterner, spisepinner, malte gjenstander, tekanne og broderte duker og servietter.

 

‪Dag 10: Hoi An - Ho Chi Minh City

Formiddagen har du til fri disposisjon helt til du kommer til Danang flyplass og flyr til Ho Chi Minh. Etter ankomst i Ho Chi Minh blir du kjørt til hotellet ditt. Resten av dagen står til din disposisjon.

Ho Chi Minh City het tidligere Saigon, men byen har vokst og navnet Ho Chi Minh dekker hele byen, mens Saigon er nå en bydel. Byen er den mest "vestlige" blant Vietnams byer, og er hjemmet til 7,5 millioner mennesker og har en blomstrende og fri markedsøkonomi. Det er en by med fantastiske kontraster: elegante internasjonale hoteller, eksklusive restauranter og moderne barer og dette ved siden av gatekjøkken, støyende sykkeltaxier og mopeder. Høye bygninger og kjøpesentre løper om kapp med frukt- og grønnsaksmarkeder, pagoder og karaokebarer. Summende, blomstrende, tettpakket, kaotisk - og likevel med elegante franske kolonigater og bygninger som minner deg om Frankrike, som under Saigons styre ble kjent som Orientenes perle.

Etter ankomst til hotellet er resten av dagen til fri disposisjon.

Du overnatter de neste 2 nettene i Ho Chi Minh City.

Det er frokost inkludert denne dagen.

 

‪Tilleggskjøpt tur

Du blir plukket opp på hotellet og kjørt til Nha Rong kaia. Her ligger båten Bonsai Legacy, som er en kopi av en klassisk elvebåt. Når båten drar ut og mørket faller på, kan du nyte velkomstdrinken din. Du blir servert en deilig middag med gode vietnamesiske retter mens båten seiler på elva, og du nyter utsikten over Ho Chi Minhs skyline og flotte lysbilde. Blant annet passerer du forbi det ikoniske Biltexco Tower og Bach Dang kaien. I noen av de høye bygningene er det et lysshow hver kveld, som er best sett fra elva.

  

‪Dag 11: Sightseeing i Ho Chi Minh. Tilleggskjøpt tur til Cu Chi tunneler for Saigons gatekjøkken

På ettermiddagen er det sightseeing i Ho Chi Minh City. Turen til krigsmuseet, hvor det meste handler om Vietnamkrigen, eller som vietnameserne sier - Den amerikanske krigen, hvor moderne Vietnam og ikke minst kommunistpartiet satte stor vekt på verdiene som ble skapt under den samlede kampen mot amerikanerne. På museet kan du se mange av de våpnene amerikanerne brukte, og det er flere fine, men barske bildeutstillinger, hvor mange av pressemeldingene som gikk over hele verden, er utstilt.

Etter det litt barske inntrykket fortsetter turen i Ho Chi Minh for å se på noe av kolonitidens gamle bygninger fra det 19. århundre. Blant annet den katolske Notre Dame-katedralen i rød murstein, postkontoret og "Hotel de Ville", rådhuset, som også ikke overraskende ser europeisk ut.

Du kommer også til gjenforeningspalasset, som på 1960-tallet var en regjeringsbygning for den sør-vietnamesiske regjeringen og hjemmet til presidenten.

Du overnatter i Ho Chi Minh City.

Det er frokost inkludert denne dagen.

 

‪Tilleggskjøpt tur

Halvdags utflukt til Cu Chi tunnelene.

Du blir plukket opp på hotellet kl. 08.00 og kjører til de beryktede Cu Chi-tunnelene, som ligger ca. 70 km nordvest for byen. Cu Chi-tunnelene strekker seg i et imponerende 250 km langt underjordisk nettverk og er et bilde på den enorme oppfinnsomheten og kunnskapsrikdommen som vietnameserne viste i geriljakrigen i sør, og du vil kunne se de hemmelige åpningene, underjordiske kjøkken, boligområder, sykehus og møterom. Cu Chi-tunnelene var strategisk viktige under et par operasjoner i Vietnamkrigen, blant annet TET-offensiven i 1968. Det var et hardt liv i tunnelene, mange døde av malaria og andre sykdommer, og i de underjordiske sykehusene døde flere sårede soldater av deres skader. I dag ser det vietnamesiske folk på Cu Chi-tunnelene som et eksempel på folkets motstandskraft. Du er tilbake på hotellet i tide til å nå ettermiddagens sightseeing.

 

‪Tilleggskjøpt tur

Saigons gatekjøkken

På denne turen blir du hentet på hotellet mellom kl. 18.00 og 18.30, og du kjører til sentrum av gamle Saigon. Her går du med guiden gjennom gatene mens du smyger til deg noe fra byens beste gatekjøkken, samt prøver forskjellige gode retter underveis. Du vil oppleve hvordan man slår seg ned på noen stoler ved et bord, mens du henter en rett her, en annen rett der, og noe å drikke fra et tredje sted. Kanskje starter du med den unike rispapirpizzaen, etterfulgt av den dampede "banh beo" riskake eller den sprøe vietnamesiske pannekake "banh xeo ", og til sist kanskje du også vil prøve de søte suppene. Hvis du ser noe veldig eksotisk som du gjerne vil smake, spør guiden om å hjelpe deg. Du er tilbake på hotellet kl. 21.  

 

‪Dag 12: Ho Chi Minh City - Can Tho i Mekongdeltaet

Denne dagen kjører du fra Ho Chi Minh til Can Tho, som ligger i Mekongdeltaet. Turen tar omtrent 4 timer. Mekongdeltaet er dannet av avleiringer fra den mektige Mekong-elven, som stammer fra det tibetanske høylandet ca. 4.500km i nord. Fra kilden slynger elven seg gjennom Kina, Myanmar, Laos, Kambodsja og Sør-Vietnam før den strømmer inn i Sør-Kina-havet. Mekongs vietnamesiske navn, Cuu Long, betyr "Ni Drager", og refererer til de ni elvegrenene som fører vannet i Mekong-elven og ut i sjøen. Ved ankomst til Can Tho kjører du til hotellet og blir innkvartert. Så er resten av ettermiddagen fri til å nyte det fantastiske lokale markedet og livet langs elva. Can Tho er den største byen i Mekongdeltaet og det er en livlig handel og transport på - og langs elvene. På kvelden kan du nyte en middag langs ved elvebredden.

Du overnatter i Can Tho.

Denne dagen er frokosten inkludert.

 

‪Tilleggskjøpt tur

Smak på Can Thos gatekjøkken

Denne kvelden kan du gå på et kulinarisk eventyr rundt i Can Tho. Turen starter med en tur til den lokale parken, hvor du kan oppleve lokal zumba, jogge eller gjøre egen gymnastikk. Kast deg ut i en dans og bevegelse hvis du vil delta. Deretter går du gjennom gater og smug til det første matstedet, hvor du kan smake på Can Thos berømte signaturfat: frityrstekte rekekaker. Neste stopp bør du velge deg ut deilig lokal suppe, stekte vårruller, og kjøtt som serveres med stjernefrukt, agurk og grønn mango eller noe helt annet. Kvelden avrundes på en takrestaurant med en forfriskende drink og fin utsikt over Can Tho og dets område i Mekongdeltaet.

 

‪Dag 13: Det flytende markedet i Can Tho, sykkeltur og seiling i Mekongdeltaet, reise til Saigon

Denne dagen skal du opp tidlig for å oppleve Sørøst-Asias største flytende marked, som ligger i Cai Rang, nær Can Tho. Det er et unikt og fargerikt marked, og det er en flott opplevelse å se hvordan varene handles over ripa på hundrevis av båter og lekter, som overraskende nok er i stand til å åle seg forbi og rundt om hverandre.

Du får være med på en fantastisk båttur på elver og smale kanaler, hvor livet går sin gang. Generelt er Mekongdeltaet stort sett et område hvor folk bor og arbeider på naturens betingelser, og fra båten får du mulighet til å følge med på nært hold. Ikke minst fordi det fortsatt er mye transport på elven.

Deretter går turen til et tradisjonelt familie-eid "nudelverksted " hvor du får se hvordan nudlene fremstilles på tradisjonelt vis. Du får smake på nudler og andre spesialiteter fra Mekongdeltaet.

Deretter sykler du gjennom landskapet mellom frukthager, grønnsaksmarked, palmer, rismarker, elvegrener og kanaler. Her finner du det fargerike og eksotiske Vietnam, som man ofte har sett på bilder og selv drømmer om å se. Guiden tar deg med til en kakaoplantasje, hvor du lærer om bruk av kakao i alt fra sjokolade til kosmetikk, sjokolademelk og kakaovin.

Tidlig på ettermiddagen går turen tilbake til Ho Chi Minh, og du er tilbake først sent på ettermiddagen

Du overnatter i Ho Chi Minh City.

Frokost og lunsj er inkludert.

 

‪Dag 14: Ho Chi Minh City - hjemreise

Dagen står til din disposisjon.

Det er transfer til flyplassen, og du flyr hjem til Norge. Det er flybytte underveis.

Frokost er inkludert, samt catering om bord på flyet.

 

‪Dag 15: Ankomst til Norge

Du er hjemme igjen i Norge.

Forlengelser

Strandferieforlengelse i Phan Thiet 5 dager/4 netter på 4-stjerners hotell Novela Mui Ne and Spa

Utvid reisen med noen avslappende dager ved stranden i Phan Thiet.

Phan Thiet er en av Vietnams beste strandområder, og er et klassisk eksempel på et feriested som har klart å opprettholde sin fiskelandsby-kultur. Selve byen har vært relativt uberørt av turismen. Det er en elv som strømmer gjennom byen, og den lille havnen i elvemunningen er alltid full av fargerike båter. Det lokale livet fortsetter her, og Phan Thiet i Vietnam har i årevis hovedsakelig vært kjent for en fantastisk fiskesaus som er en viktig ingrediens i vietnamesisk mat. Som turist er Phan Thiet en av Vietnams beste strandområder med vakre, nesten øde sanddyner som strekker seg ned til det klare, varme vannet. Området kalles Mui Ne, og her langs kysten finner du en rekke utmerkede hoteller, restauranter og kafeer. Her finner du gylne sandstrender, klart vann og vakre omgivelser, og hotellet har alt du kan ønske deg for noen avslappende dager.

Du bor på hotellet Novela Mui Ne og Spa i 4 netter. Dagene står til din disposisjon

Prisen inkluderer transfer fra Ho Chi Minh til Mui Ne, og 4 netter på et standardrom med frokost.

Opplev Kambodsjas høydepunkter på en 6 dagers forlengelse

På denne forlengelsen opplever du Kambodsjas største høydepunkter på en liten 6 dagers / 5 netters rundreise der du merker Kambodsjas folkesjel og får et godt innblikk i landets tusenårige historie. Du begynner med å kjøre til den sjarmerende byen Chau Doc som ligger der elvene Mekong og Bassac møtes. Her overnatter du før du neste formiddag seiler opp langs Mekong, krysser grensen til Kambodsja og ved middagstider når frem til Phnom Penh. Du opplever kongepalasset og den imponerende sølvpagoden. Den tredje dagen blir du kjørt fra Phnom Penh til Siem Reap. På den måten opplever du landskapet og livet på landet; underveis stopper du to ganger, først i ”edderkopplandsbyen” Skun, og så i Konpong Khleang som er en landsby på påler – eller ved avhengig av årstiden – Tonle Sap-elva. Forlengelsens siste 3 dager foregår i Siem Reap og det ikoniske Angkor-komplekset der du kan oppleve både Elefantterrassen, den spedalske konges terrasse, Ta Prohm og Angkor Wat.

Les mer her.

Du kan se priser lenger nede på denne siden eller på bestillingssiden. 

Overnatting i Vietnam‬

Hanoi Boutique Hotel & Spa

Hanoi

Det sjarmerende 3-stjerners Hanoi Boutique Hotel & Spa ligger i hjertet av Hanois gamle bydel, ca. 200 meter fra den berømte Hoan Kiem-innsjøen. Hotellet har en restaurant, kafé, et stort spa og 24-timers romservice. Hotellet har sykler som man kan leie.

Hotellet har 40 rom, innredet med mørke tresorter og varme farger. Rommene er utstyrt med hårføner, safe, TV med betalingskanaler, air condition, minibar (mot betaling) og en gratis flaske vann daglig. Det er gratis wifi på hele hotellet.

 

‪Emeraude

Halongbukten

4-stjerners skipet Emeraude har 37 lugarer fordelt på 3 dekk. Lugarene har en dobbeltseng og eget bad og er utstyrt med air condition. Skipet har en stor restaurant, en butikk, en utendørs kino, bar og solterrasse med solsenger. I tillegg er det kajakker, tai chi undervisning, fiskeutstyr og matlagingskurs - alt sammen er gratis å bruke eller delta i.

 

‪Êmm Hotel Hué

Hué

3-stjerners hotellet, Êmm Hotel Hué er et nydelig hotell som ligger i hjertet av Hué, innen lett gangavstand fra elven. Hotellet har en liten koselig hage med basseng og barområde, samt egen restaurant.

Rommene er innredet i lyse farger og har aircondition, kaffe- og tekoker, wi-fi, TV, minibar, hårføner og safe.

Det er mulig å leie sykler på hotellet.

 

‪Êmm Hotel Hoi An

Hoi An

Êmm Hotel ligger i Hoi Ans gamle bydel, innen gangavstand fra byens attraksjoner. Designet er moderne og i sterke, klare farger. Hotellet tilbyr 92 gjesterom med satellitt-TV, aircondition, minibar med kaffe- og tekoker, safe og gratis WIFI.

Hotellet har en restaurant, bar og et stort svømmebasseng med solsenger. På restauranten YÊN kan du sitte inne eller nyte måltidet ute ved bassenget, eller i den lille hagen.

 

‪Signature Saigon Hotel

Ho Chi Minh City

Signature Saigon Hotel er et hyggelig turistklassehotell som ligger i Ho Chi Minh City sentrum, kun 100 meter fra Ben Thanh Market. Det er ca. 10 minutters gåavstand til elva og Bitexco tårnet.

Hotellet har ca. 70 rom fordelt på 9 etasjer. Rommene er minst 22 m² og er enkelt innredet. Hotellet har alle moderne fasiliteter inkl. TV, hårføner, minibar, gratis Wi-Fi, velkomstdrink og fruktkurv og 2 gratis vannflasker per dag.

Hotellet har en restaurant som serverer frokost, lunsj og middag.

 

‪Kim Tho Hotel

Can Tho

3-stjerners hotellet Kim Thom Hotel ligger nærme Ninh Kieu-kaien i hjertet av Can Tho. Det tar kun 2 minutter å gå til Ong- pagoden og templet. Hotellets restaurant serverer både vietnamesiske og vestlige retter. Hotellet har også en bar, en safe i resepsjonen og døgnåpen romservice.

Hotellet har ca. 50 gjesterom med utsikt over elven eller byen. Rommene har kabel-TV, aircondition, minibar (mot betaling), hårføner og en gratis flaske vann per dag på rommet.

Prisene på utfluktene er‬

Dag 3:

Kveldsutflukt på vanndukketeater

Pris per person EUR 12,-

Dag 4:

Heldagstur til Ninh Bing inkl. lunsj

Pris per person EUR 95,-

Dag 9:

Halvdags sykkeltur til Kim Bong

Pris per person EUR 39,-

Dag 10:

Middagscruise på Saigon-elven

Pris per person EUR 55,-

Dag 11:

Halvdags utflukt til Cu Chi tunnelene

Pris per person EUR 46,-

Dag 11:

Kveldsutflukt til Saigons gatekjøkken, inkl. mat

Pris per person EUR 39,-

Dag 12:

Kveldsutflukt til Ca Thos gatekjøkken inkl. mat

Pris per person EUR 39,-

Dag 14:

Strandferieforlengelse

Pris per person: 
- Delt dobbeltrom: EUR 419,-
- Enkeltrom: EUR 636,-

Dag 14:

Forlengelse til Cambodia

Pris per person: 
- Delt dobbeltrom: EUR 685,-
- Enkeltrom: EUR 805,-

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

1 person. Enkeltrom - pris pr. person

Fra NOK 22400,-

2 personer. Dobbeltrom - pris pr. person

Fra NOK 18787,-
Praktisk informasjon

PRISEN INKLUDERER:

 • Fly fra Norge til Hanoi og fra Ho Chi Minh City til Norge.
 • ‪Fly fra Hanoi til Hué og fra Danang til Ho Chi Minh City
 • ‪11 netter på delt dobbeltrom i godt sentralt beliggende hoteller.
 • ‪1 natt i delt dobbeltlugar på en tradisjonell vietnamesisk båt med eget bad.
 • ‪Alt av transport, utflukter, inngangsavgifter og måltider i henhold til programmet.
 • Frokost alle dager, 4 x lunsj og 1 x middag.
 • Lokale engelsktalende guider.
 • ‪Alle skatter og avgifter.

 

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring.
 • Drikkevarer.
 • Tips
 • Visum til Vietnam.


VISUM TIL VIETNAM:

Som norsk statsborger trenger du ikke visum til Vietnam hvis besøket ikke varer i mer enn 15 dager / 14 netter. Passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder utover besøket.

Vær oppmerksom på at det må være minst 30 dager mellom 2 visumfrie opphold. Hvis du reiser tilbake til Vietnam innen 30 dager med visumfritt opphold, må du søke om et e-visum.

Hvis du reiser i mer enn 15 dager, må du søke om et e-visum, gyldig for opphold og turer i opptil 30 dager.

Du kan søke her: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/trang-chu-ttdt

Du må laste opp et bilde av passet ditt, et passbilde, samt fylle ut en rekke personlige opplysninger og en hotelladresse i Vietnam, som du vil motta på din bekreftelse fra oss.

Prisen på e-visum er på 25 USD, som betales online i forbindelse med søknaden, så ha kredittkortet ditt i nærheten før du går i gang. Du vil da motta en bekreftelse på søknaden din på mail. I denne mailen får du også en personlig registreringskode merket med fet skrift (20 tegn).  

Du vil motta svar på søknaden din etter 3 virkedager. Ditt e-visum må skrives ut og hentes med passet ditt, som vises ved ankomst i Vietnam.  

Hvis du har spørsmål om visumet ditt, anbefaler vi at du kontakter den vietnamesiske ambassaden:

Embassy of the Socialist Republic of Vietnam
St. Olavs Gate 21C
‪0165 Oslo
‪Norge
‪Tel: +47 22 20 33 00
‪E-post: vietnamnorway@gmail.com

 

‪UTVIDELSE/ENDRING:

Turen selges som en hel "pakke", og i tilfelle endringer, vil det ikke være mulig å refundere deler av pakken som ikke blir brukt. 

Utvidelse av reisen må bestilles samtidig med reisen. Hvis en forlengelse bestilles senere enn reisen, vil det vanligvis være et større tilleggsgebyr på flybilletten.

 

‪RESERVASJONER OG ENDRINGER:

Det tas forbehold for endringer i programmet. Ruby Rejser og våre lokale partnere vil alltid prøve å gjennomføre reisen i henhold til programmet. På grunn av plutselige omveltninger som endrede åpningstider, forsinkede fly, lokale værforhold eller andre praktiske forhold, kan det være nødvendig å gjennomføre dagsprogrammet eller ruter i en annen rekkefølge enn beskrevet. Vi gjør oppmerksom på at reisen er underlagt lokale forhold, hvor både natur og livsstil er forskjellige fra våre.  

 

‪HOTELLER OG ØVRIGE OVERNATTINGER:

På reisen bor du på gode 3-stjerners hotell, valgt i samarbeid med våre agenter.

Hotellene har gode fasiliteter og ligger sentralt. Rommet ditt har selvsagt eget bad og toalett.

På minicruiset i Halongbukten, seiler du med en 3-stjerners tradisjonell vietnamesisk båt eller et 3-stjerners skip, og du bor i en lugar med eget bad og toalett.

Hvis nattog inngår i reisen, sover du i 4-køyes kupéen. Det er mulig, mot betaling, å få kupéen for seg selv.

 

‪VÆRET:

Værmessig kan Vietnam deles inn i 3 områder som hver har to sesonger: regntid og tørketid.

Nordvietnam

Hanoi, Sapa, Ninh Binh og Halongbukten: Tørketiden er ca. fra november til april, og det er her temperaturene er lavest.

Regntiden er fra ca. mai til oktober, og temperaturen er på mellom 25 til 30 grader.

På fjellet kan det være kaldt om morgenen fra desember til februar.

Sentral-Vietnam

Hué og Hoi An: Tørketiden er fra ca. mars til august. Det blir som regel veldig varmt i månedene mai til august.

Regntiden er fra ca. september til februar; Nedbør faller i perioden fra september til desember.

Tørketiden er fra mars til august. Temperaturen ligger på omtrentlige 25 - 30 grader.

Sør-Vietnam

Ho Chi Minh City, Mekongdeltaet, Phu Quoc og Phan Thiet: Tørketiden er fra ca. oktober / november til april.

Regntiden er fra ca. mai til september / oktober. Temperaturen er stabil hele året og ligger mellom 25 og 30 grader.

Link til toppen av siden