INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Storslåtte Mols Bjerge

Guidet fottur på Mols, Danmark

Dra på en guidet fottur på den grønne, bakkede halvøya i Kattegat og utforsk et av Danmarks flotteste naturområder, som også byr på mange spennende kulturelle og gastronomiske opplevelser. 

In stock
Travel Code
VAG-012

Dette kan du glede deg til

Halvøya Djursland er kjent for sine store herregårder og hyggelige små byer med bindingsverkshus. Hovedattraksjonen er den unike naturperlen Mols Bjerge som var selvskreven da de første nasjonalparkene i Danmark ble etablert. «Fjellets» høyeste punkt er bare 137 m.o.h., men toppen er høy nok til å gi en fantastisk utsikt over området og de frodige engene, skogene og det bølgende vannet ved noen av landets flotteste strender. Vi besøker ikoniske Kalø Slottsruin, bestiger Trehøje og Jernhatten og ser ut over Danmarks største «dødishull», innsjøen Stubbe Sø. Turen byr også på fantastiske gastronomiske opplevelser. Vi kan anbefale å booke bor på restaurant Moment, som står på Michelins Bib Gourmans liste fra 2020, for en ekstra spiss på turen.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, velkomstmøte og tur til Trehøje
Vi møtes kl. 13 og starter med et velkomstmøte. Videre går vi fra Fuglesjøsenteret opp til Trehøje der vi får god utsikt ut over landskapet som skal utforskes i løpet av uken. Frodige, grønne bakker med enebær- og gyvelkratt og enkeltstående trær. Sandstier og skog, der veksler fra bøk til eik, gran og furu, det blå teppet - Ebeltoft Vig – fylt med sommerens seilere og Ebeltofts røde teglsteinstak i baggrunden.
Når vi er tilbake på Fuglesjøsenteret er det velkomstmiddag.

Dagens fottur er ca. 6 km. Vanskelighetsgrad 1-2. Ca. 2 - 3 timer.

Dag 2: Heldagstur på Mols Bjerge-stien
Heldagstur på Mols Bjerge-stien på ruten som kalles Ebeltoft-etappen. Turen går gjennom utrolig variert terreng. Vi tar den offentlige bussen til Femmøller. I Femmøller går vi opp bak byens hus og forsvinner inn i skogens skygge. Stigningene er overkommelige og vi går for det meste på brede skogstier som er perfekte for mindre grupper. Vi tar en god og lang lunsjpause (matpakker) på området rund den hyggelige vannmøllen Ørnbjerg Mølle som, hvis vi er heldige, er i gang. Her kan du fylle flasken med friskt drikkevann før vi fortsetter innover i skogen og går videre på den idylliske stien før vi kommer ut i et ryddet skogsområde. Videre kommer vi til Djurslands største «dødishull», Stubbe Sjø, som er kommet fra smelteis fra istiden. Stien fortsetter inn i skogen og etter ca. 4 km kommer vi ut på en gammel sti som vi følger ned til Ebeltoft. Herfra tar vi bussen tilbake til Fuglesjøsenteret.

Dagens fottur er ca. 20 km. Vanskelighetsgrad 2. Ca. 8 timer.

Dag 3: Fra Kalø Slott til Friland, kjøp middag på Restaurant Moment
Vi tar bussen til Kalø Vik der vi skal besøke Kalø Slottsruin. Derfra går vi på Mols Bjerge-stien et stykke langs vannet, forbi Nappedam, over den fine landsbyen Egens og videre til Kejlstrup, hvor vi går nordover opp til Feldballe. Her besøker vi økosamfunnet Friland og får en rundvisning på området. Videre er det to muligheter: Enten avsluttes dagen med å ta bussen tilbake til Fuglesjøsenteret, eller så kan du kan bestille en gourmet-opplevelse på restaurant Moment. Restauranten kom i 2020 på Michelins Bib Gourmand liste. 

Dagens fottur er ca. 12 km. Vanskelighetsgrad 1. Ca. 8 timer inkl. rundvisninger

Dag 4: Fra dødishullet Stubbe Sø via Jernhatten til Ebeltoft
Dagens tur byr bokstavelig talt på smaksprøver av noe av det Djursland har å by på av natur, kultur og økologi. Vi begynner i naturen, rett ved Stubbe Sø, der vi nyter utsikten over sjøen fra fugletårnet i Fugleværnsfondets reservat. Dette er ett av få steder der du kan komme i nærheten og få utsikt til sjøen. Videre følger vi Molsruten, som også heter fjernvandrerute E1, opp forbi Ree Park. Etter en variert tur ved dyrket mark og skog kommer vi frem til Ebeltoft Gårdbryggeri rundt lunsjtid – så vi kan kjøpe økologisk, hjemmebrygget drikke til matpakken. Etter en god pause går vi først ned til stranden og klippen Jernhatten (47 m o.h.), som vi bestiger. Vi går et stykke langs kysten – med gode muligheter for et bad – og svinger inn til Dråby og videre ned til Ebeltoft. Defra tar vi bussen til Fuglesjøsenteret.

Dagens fottur er ca. 20 km, primært på gode og brede grusveier og stier, men også noe på asfaltvei. Vanskelighetsgrad 2. Ca. 8 timer

Dag 5: Mols Bjerge Classic
Vi er nå kommet til dagens siste dag. Vi sjekker ut før dagens fottur starter, bagasjen kan oppbevares på hotellet. Vi avslutter turen og uken der vi begynte, på Trehøje. Først går turen med offentlig buss til Femmøller der vi kommer inn på Bjergetapen som går gjennom nasjonalparken Mols i mer kupert terreng. Dette er Mols Bjerge Classic. Underveis treffer vi gressende kuer og hester, syngende fugler og summende bier. Stort sett hele dagens etappe er helt bilfri. Vi kommer etterhvert opp på Mols Bjerges høyeste punkt Agri Bavnehøj som er 137 m.o.h. og får nok en gang fantastisk utsikt over landskapet og skyggene som solen skaper i bladene og de frodige bakkene. Stiene er vekselsvis brede og smale spor der vi noen steder må gå på rekke, og mot slutten går vi på grus-, sand- og skogstier. Vi spiser medbrakt lunsj et passende sted på veien og kommer tilbake til Fuglesjøsenteret rundt kl. 16. På denne turen er det viktig å ta med nok drikke da det ikke er mulig å kjøpe noe underveis.

Dagens fottur er ca. 18 km. Vanskelighetsgrad 2-3, vi anbefaler godt fottøy og evt. staver siden det er noen bakker.    

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Send reiseforespørsel

Storslåtte Mols Bjerge
Jeg aksepterer Rubys Privatlivspolitikk og gir samtykke til at Ruby kan behandle mine persondata i overensstemmelse hermed.
Ja takk, meld meg på Ruby Travel nyhetsbrev
Praktisk informasjon

Prisen inkluderer:

  • 4 overnattinger på Hotel Fuglsøcentret
  • 4 x frokost
  • 1 x middag
  • 4 x lunsj (som matpakke)
  • 1 x besøk ved økosamfunnet Friland
  • Planlagt transport med offentlig og privat buss 
  • Dansk guide på alle fotturene

Minimumstilslutning:
Reisen gjennomføres ved minimum 2 deltagere. Alle skal være påmeldt senest 30 dager før avreise. Hvis minimumsantallet ikke oppnås innen fristen forbeholder vi oss retten til å avlyse reisen – vi refererer her til oppsigelsesbestemmelsene i våre gjeldende reisebetingelser

OBS vedrørende maks antall deltagere:
Vi følger myndighetens anbefalinger om maks antall mennesker samlet. På denne reisen vil det være maks 18 deltagere. Hvis myndighetene foreskriver at det maks skal være 10 personer i en forsamling vil det være 2 grupper på maks 9 personer med hver sin guide.  

Turleder: Jytte Flamsholt 

Link til toppen av siden

Loading...