INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Fra Stralsund til Berlin

Tyskland | Sykkelcruise i den nordlige del av Tyskland | Vanskelighetsgrad 2

Fra historiske Stralsund ved Østersjøen, langs Oder-kanalen til fargerike Berlin. Utforsk de vakre tyske og polske regionene til lands og til lands på et uforglemmelig sykkelcruise på MS Princess.

In stock
Travel Code
KR-108

Dette kan du glede deg til

Fra den gamle hansabyen Stralsund seiler du langs den unike Bodden-kysten til Tysklands største øyer, Rügen og Usedom. Stettin-bukten tar deg til den polske byen Stettin med sitt berømte slott. Turen fortsetter deretter gjennom det fredelige, unike Oder-landskapet til Schwedt og videre til Eberswalde og Oranienburg langs Oder-Havel-kanalen. Du seiler gjennom et vakkert skogsområde til du kommer til reisens endelige mål, metropolen Berlin.

Hva er vel mer herlig enn å sitte på solterrassen og nyte den fantastiske utsikten over landskapet som sakte går forbi, og samtidig få en fascinerende kunnskap om landet, menneskene, kulturen og naturen på de deilige sykkelturene? Opplev den nordtyske badebyens arkitektur, barokkslott, mursteinsgotikk og den varierte floraen og faunaen i disse unike elvelandskapene.

Kart

Kort over rute

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst Stralsund
Du ankommer Stralsund på egenhånd. Det er mulig å gå om bord i skipet fra 16.00 – og i mellomtiden kan du ta deg en tur i byens historiske sentrum, som ligger på en liten øy. Byen har en viktig fortid, og rommer derfor en lang rekke spennende severdigheter.

Dag 2. Stralsund – Lauterbach – Peenemünde. Ca. 48 km
Dagens sykkeltur tar deg gjennom Stralsund, over Rügen-demningen til Gustow, kjent for sin unike landsbykirke. Deretter kjører du forbi byene Poseritz, Groß Schoritz (Ernst Moritz Arndts fødested), Garz og Putbus – ikke gå glipp av det berømte sirkulære torget med klassiske bygninger hvor alle gatene samles. Deretter går turen til Lauterbach i den sørøstlige delen av øya Rügen. Her går du om bord i båten. Det er avgang til Usedom rundt 18.30.

Dag 3. Peenemünde – Wolgast. Ca. 16-20 km
I dag har du god tid til å utforske øya Usedom. Her kan du for eksempel se Historisk/teknisk museum i Peenemünde. Du kan også velge "strandruten" via Trassenheide og Zinnowitz. Etterpå sykler du forbi Karlshagen havn, Zecherin og Wolgast, også kjent som "porten til øya Usedom". Det middelalderske, historiske sentrum med rådhuset og St. Petri-kirken er interessante attraksjoner som du i alle fall ikke bør gå glipp av.

Dag 4. Wolgast – Stettin. Hviledag om bord
I dag skal du tilbringe hele dagen om bord på MS Prinsess. Skipet krysser det enorme vannet i Stettin-bukten (Oder La-goon) og når Stettin, den grønne byen ved Oder-elvemunningen, som er en av Østersjøens største havnebyer. Hold øye med det rekonstruerte slottet til hertugene av Pommern, som ligger i det historiske sentrum av byen.

Dag 5. Szczecin – Mescherin – Schwedt. Ca. 30 km
Om morgenen seiler skipet fra Stettin til Mescherin. På denne sykkeldagen sykler du forbi Gartz og gjennom en del av det unike naturreservatet nasjonalpark Nedre Oder-dalen, før du kommer til Schwedt, dagens endemål.

Dag 6. Schwedt – Eberswalde. Ca. 32 km
Om morgenen seiler du fra Schwedt til Hohensaaten. Etter avstigning sykler du i retning Niederfinow (det er mulig å seile dit i stedet), gjennom det storslåtte landskapet, forbi små bakker, lysninger og idylliske skoger. Den siste delen finner sted på Treidel-sykkelruten langs Finow-kanalen til Eberswalde. I hjertet av byen i Finow-kanalen ligger den eldste fungerende sluse i Tyskland, som har vært et teknisk monument siden 1978.

Dag 7. Eberswalde – Oranienburg – Berlin. Ca. 38 km
Fra morgenen av går turen til Oranienburg, hvor det er flere flotte severdigheter du ikke bør gå glipp av: barokkslottet med tilhørende park, museum og et idyllisk orangeri. Deretter tar den godt merkede sykkelruten deg sørover gjennom havområdet Ruppin og ender i pulserende Berlin. Bruk den siste tiden til å se noen av hovedstadens mange unike severdigheter som Brandenburger Tor, TV-tårnet og Risdag-bygningen.

Dag 8. Hjemreise
Avgang fra skipet før 9 etter frokost.

Vanskelighetsgrad 2

Denne turen har vanskelighetsgrad 2. Du sykler både på bilfrie stier, landeveier med lite trafikk, asfalterte sykkelveier, landeveier og grusveier. Dagsetappene er mellom 16 og 48 km. Hver lugar får en ruteguide og et kart.

Rutene er stort sett flate med noen bratte stigninger og utforkjøringer.

Innkvartering

Underveis bor du på MS Princess , som vil fungere som ditt flytende hjem. Det komfortable sykkelcruise har både restaurant og koselig salong. Alle lugarene har eget bad, hårføner, TV, luftkondisjonering og safe.

Sykkel og sykkelutstyr

På denne turen kan 7-trinns sykler leies. Velg mellom en unisex-sykkel med kun håndbremser eller med fot- og håndbremser. Det er også mulig å leie elsykkel (begrenset antall – så bestill i god tid).
Sykkelutleien inkluderer forsikring og lån av vanntett sykkelveske. Ved bestilling må du oppgi din høyde slik at vi kan reservere en sykkel i riktig størrelse som passer deg.

På grunn av begrenset plass om bord er det kun i begrenset omfang mulig å ta med egen sykkel. Dersom du ønsker å ta med egen sykkel, må dette derfor bekreftes ved bestilling.

I Østerrike er det obligatorisk for barn opp til 12 år å bruke hjelm. For voksne er det frivillig.

Sykkelhjelm er ikke inkludert i leien. Det anbefales at du tar med din egen.

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Det er også mulig å fly til Rostock Laage. Flyplassen ligger ca. 120 km fra brygga. På returreisen kan du fly fra Berlin Brandenburg BER Airport. Flyplassen ligger ca. 30 km fra kaien med tog.

Kjør selv:
Stralsund er i kjør-selv avstand fra Danmark, så det er mulig å kjøre til Danmark, og så videre til Tyskland. Det er mulig å parkere bilen i Stralsund mot en avgift, og ta toget fra Berlin tilbake til Stralsund når reisen er over.

OBS: Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du avtaler fly/tog/buss til destinasjonen.

Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Den nærmeste flyplassen er Hamburg. Kontakt oss for mer informasjon.

Klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 21: Ankomstdato 20.05.2023 varighet 7 netter

Fra 7685,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 03.06.2023 varighet 7 netter

Fra 7685,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 17.06.2023 varighet 7 netter

Fra 7685,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 01.07.2023 varighet 7 netter

Fra 7685,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 15.07.2023 varighet 7 netter

Fra 7685,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 29.07.2023 varighet 7 netter

Fra 7685,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 12.08.2023 varighet 7 netter

Fra 7685,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 26.08.2023 varighet 7 netter

Fra 7685,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 09.09.2023 varighet 7 netter

Fra 7685,- NOK
Praktisk informasjon

Prisen inkluderer:

 • 7 netter i utvendig lugar
 • Fullpensjon (7x frokost, 6x matpakke til sykkelturene eller snacks om bord (for de som ikke sykler), 7x 3-retters middag, 6x ettermiddagskaffe eller te.
 • Daglig møte før sykkelturene
 • Internasjonal turleder ombord
 • Veibeskrivelse og kart (1 per lugar)
 • GPX-spor
 • Alle avgifter for havner, broer og sluser
 • Velkomstdrink
 • Daglig rengjøring av hytta, skifte av håndklær og sengetøy ved behov

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Norge
 • Parkeringsavgifter og shuttlebuss
 • Turistskatt
 • Entreer og utflukter
 • Fergeavgifter
 • Tips
 • Drikkevarer om bord

Tillegg:

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel

Særlige betalingsvilkår:
Vær oppmerksom på at det er spesielle betalingsbetingelser på denne turen som avviker fra våre standard betalingsbetingelser beskrevet i våre generelle vilkår.

Depositumet er i henhold til vår standardsats, mens resterende betaling forfaller 90 dager før avreise. Dersom det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdato og avreisedato, forfaller hele beløpet til betaling umiddelbart.

For ytterligere betalingsbetingelser som ikke er spesifisert her, vises det til våre generelle vilkår og betingelser, som fortsatt vil gjelde.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-turer, og turen foregår etter arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Din reise dekkes fortsatt av Ruby Travels medlemskap i Reisegarantifondet, medl. nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den blir funnet billigere hos en annen tilbyder ved bestilling.

Link til toppen av siden