Velg ferietype
Velg sosiale forhold
Velg uke
Velg reisemål

Elvecruise

Elvecruise kombinerer natur, kultur og livsglede

Elvecruise skiller seg fra tradisjonelle havcruise, hvor skipene er større og hvor man ofte seiler i lengre perioder. På et elvecruise er du veldig nær naturen og sjelden lenger fra land enn at du kan se den frodige naturen på bredden og livet i byene du seiler gjennom.

Livet om bord på et elvecruiseskip er en fantastisk kombinasjon av opplevelser og avslapning. Opplevelsene får du når du går i land i interessante byer og ved kjente attraksjoner. Avslapping er når du ligger i en solseng på soldekket med en god bok og et veltemperert glass, alt mens naturen sakte sklir forbi. Da kan du føle at du lever!

Det er ikke uten grunn at mange flotte feriedestinasjoner sentrerer seg rundt elver. Her finner du ofte en helt spesiell og frodig natur, en avslappet atmosfære og koselige byer som har oppstått på bakgrunn av mulighetene som elva har skapt. Når en elv skal oppleves på nært hold, er en ferie på et elvecruiseskip selvsagt det opplagte valget, men ønsker du å gi reisen et mer aktivt preg, kan du også gå på oppdagelsesferd på våre vandreferier og sykkelferier. Flere av disse elvene følger elvenes svingete løp. I tillegg er våre sykkelcruise også et opplagt alternativ. Her bor du på et elveskip, og når skipet legger til kai har du mulighet til å utforske byene og landskapene fra to hjul. Sist, men ikke minst, kan du ta en titt på vårt søsterselskap Seatravel, hvis du har mot til å styre ditt eget skip på elvene. Dette er et mye mindre skip som du enkelt kan seile uten noen forutgående seilingserfaring.

7 gode grunner til å dra på elvecruise med Ruby Travel

 1. Du opplever et nytt sted hver dag uten å måtte bytte hotell
 2. Du seiler på mindre skip med færre gjester om bord
 3. Du kommer veldig nær naturen og spennende byer
 4. Du blir nesten aldri sjøsyk på et elvecruise
 5. Du opplever et ekstraordinært servicenivå om bord på skipet
 6. Du får servert deilig mat tilberedt av franske kokker
 7. All drikke er inkludert i prisen

 

Vis mer
se vårt utvalg
per side
Kultur- og naturscener langs Tysklands mest romantiske elv

Rhinen er blant verdens mest populære elver for cruiseferier. På dette elvecruiset får du oppleve vakre slott, sjarmerende vingårder og noe av Europas mest fantastiske elvelandskap.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4 Netter
Forespørsel
Seil på fire elver i tre forskjellige land

Opplev det vakreste landskapet, historiske byer og frodige elvedaler i grenselandet mellom Tyskland, Frankrike og Luxembourg. Se frem til noen herlige dager om bord på et komfortabelt elveskip.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Opplev det pulserende livet i Paris og historiske Normandie

Elvecruiset starter i byenes by, Paris, hvor severdighetene ligger på begge sider av Seinen. Du blir presentert med det beste Frankrike har å tilby når det gjelder kultur, natur og historie.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4 Netter
Forespørsel
Enestående gastronomi, kultur og natur i Sør-Frankrike

Drømmen om Sør-Frankrike går i oppfyllelse på dette elvecruise på den vannrike elven Rhône. Fra Lyon, gastronomiens høyborg, til de vakre vinbakkene i Rhône-dalen og de historiske byene i Provence.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
En perlerekke av kulturbyer og natur

I århundrer har Donau vært Europas livsnerve for handel, trafikk og kultur. Med dette cruiset får du blant annet oppleve byer som Bratislava, Budapest og Wien, hvor cruiset starter og slutter.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Opplev Porto, Douro-dalen, Salamanca og mye mer i Portugal

Seil på den vakreste delen av Douro-elven fra portvinbyen Porto inn i det vestlige Spania og tilbake. Underveis kan du glede deg til å oppleve frodige åser, vakre vinterrasser og pittoreske byer.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
 

Hvem samarbeider vi med?

Om rederiet CroisiEurope

CroisiEurope er en av pionerene på de europeiske elvene. Siden 1970-tallet har det franske rederiet seilt med fornøyde gjester, og i dag er CroisiEurope et av Europas største elvecruise-rederier. I tillegg til Europa seiler CroisiEurope også i Afrika og Asia. Rederiet er fortsatt familieeid, og det sees tydelig om bord, hvor servicen er svært personlig og familiær.

CroisiEuropes skip

CroisiEurope har mer enn 30 elveskip, som har plass til mellom 100-180 personer, avhengig av type skip. I motsetning til store cruiseskip har de slanke elvebåtene den fordelen at de kan legge til mer sentralt i byene, og man kan ofte gå fra skipet til sentrum. De offisielle språkene om bord er fransk og engelsk. Kleskoden er avslappet, men du blir bedt om å ikke bruke badetøy og lignende i restauranten. Formelt antrekk anbefales til gallamiddager.

Ferie ved Rhinen Ferie ved Dourofloden i Portugal Flodkrydstogter Donau

 

Lugarer og dekk på cruiseskipene

Alle lugarer om bord på CroisiEuropes skip er utvendige, noe som betyr at du har muligheten til å se elvene og deres bredder selv fra lugaren din. Skipene har enten to eller tre passasjerdekk. Hoveddekket er nedre dekk og øvre dekk er det øverste. Skip med tre dekk har mellomdekk. På alle skip er det også et soldekk med solsenger som du kan legge deg nedpå når du trenger en pause. Lugarene finnes på alle passasjerdekk og er utstyrt med bl.a. dobbeltseng eller to separate senger, dusj, toalett, WiFi og klimaanlegg. Det er trapper mellom hoveddekket og øvre dekk og mellom øvre dekk og soldekket. På skip med tre passasjerdekk er det ofte heis.

 

Det finnes standardskip og premiumskip. Premium-skip har ofte høyere standard enn standardskip og inneholder litt flere fasiliteter som basseng. Det høye servicenivået og gode matstandarden er identisk på begge typer skip.

Nedenfor kan du se noen eksempler på ulike hytter:

Kahyt på hoveddæk på premiumskib Kahyt på øvre dæk på premiumskib Kahyt på mellemdæk på standardskib
Eksempel på lugar på hoveddekk på premiumskip Eksempel på lugar på øvre dekk på premiumskip Eksempel på lugar på mellemdekk på standardskip

 

Livet om bord på et fortryllende elvecruise

Forpleining og all-inclusive

Forpleining om bord på CroisiEuropes skip er av høy kvalitet, og måltidene tilberedes av dyktige, profesjonelle kokker. Det er helpensjon om bord, som inkluderer en stor frokostbuffet, en 3-retters lunsjmeny og en 3-retters kveldsmeny. På de aller fleste cruise er det inkludert en gallamiddag hvor det blir sørget for det lille ekstra for en deilig kveld. Til lunsj og middag serveres husets vin, øl og vann, som er inkludert. Andre viner fra vinkartet kan kjøpes mot et tillegg. Fra 10-23 er det gratis bar med lokale drinker (champagne, viner fra vinkartet og spesialdrikker fra drikkelisten er ikke inkludert).

Underholdning ombord

Hver kveld er det underholdning om bord på elvecruise. Det kan f.eks. være musikk og dans, et flamencoshow og fado- eller tangotimer. På soldekket kan du ofte være med på morgengymnastikk og yoga.

By ved Rhinen Flodkrydstogt på Douro-floden Slot ved Donau

Tips-penger

Tips-penger er ikke inkludert i reisens pris. Det er vanlig å tipse skipets stab. Tips betales ved slutten av cruiset via en konvolutt som leveres til din hytte. Det anbefales at du betaler 5-8 EUR pr person pr dag.

 

Utflukter

På skipet kan du kjøpe ekstra utflukter i forbindelse med hvert anløp. Utfluktene er med engelsktalende guide. Antall plasser per utflukt kan være begrenset. Spør i skipets resepsjon eller personalet.

 

Øvrig informasjon og forbehold

Røyking er tillatt på skipenes soldekk. Alle lugarene er røykfrie. Det tas forbehold om endringer i seilingsplanen som følge av vannstand og strømforhold. Soldekket kan til tider være stengt på grunn av vannstand.

Ofte stilte spørsmål

Hva er et elvecurise?

Et elvecruise ligner på et tradisjonelt havcruise, men det skiller seg ut ved at havcruisene er større, og på et elvecruise er man er sjelden lenger unna land enn man kan se naturen og byene man seiler forbi.

Hva kan jeg gjøre på skipet?

Det er mye å gjøre på skipet! Du kan nyte den vakre utsikten fra soldekket, hvor det er solsenger du kan slappe av i. Du kan også spise deilige måltider i restauranten, ta en drink i baren eller danse på dansegulvet.

I hvilke land kan jeg dra på elvecruise?

Vi har forskjellige destinasjoner som du kan velge mellom når du booker et elvecruise hos oss. Vi har bl.a. reiser til Frankrike, Tyskland, Portugal og Østerrike på programmet.

Hvilke elver kan jeg seile på?

Du kan seile på mange forskjellige elver, alt avhengig av hvilke reiser du velger. Det er mulig å oppleve bl.a. Douroelven, Donauelven, Rhôneelven, Seinen, Rhinen, Neckar, Mosel og Saar.

Customer Questions